Iglomat - Iglomat (2008)




Iglomat, okyanus aşan bir proje. Edinburgh ve Austin/Texas (burası bize kazandırdığı sanatçı ve gruplar açısından gerçekten güzel memleket) arası kurulmuş bir köprü olduğunu söyleyebiliriz. Önceleri tek tüfek olarak, günlerini güzelim Edinburgh'da bilgisayar başında müzikle uğraşarak ya da dj'lik yaparak geçiren David Jack uzun süredir iletişim halinde olduğu Scott MacDonald ve Austin'den Sandy Carson ile beraber Iglomat projesine başlar.

David Jack'in önceki solo projelerinden mütevellit bilgisayarla çok iç içe olması Iglomat'ın sounduna ve müzikal altyapısına da oldukça etki etmiş anlaşılan. Aslında yüzeysel olarak çok bir fark sunduklarını görmüyoruz. Bu bakış açısından birazcık sapmaya çalışıp albümü birkaç kez daha dinlediğinizde, gitarın programlama ile harmanlanış aşamasında oldukça başarılı bir süreç geçirmiş olduğunu siz de fark edebilirsiniz. Ses uzamları ve rastgele insan seslerine pek çok post rock grubundan aşinayız tabi. Ancak albüm geneline baktığımızda hemen hemen hiçbir şarkı birbirine benzemiyor ve bu da işe gösterilen özeni gözler önüne seriyor. Kısacası insanı sıkmayan, rahat dinlenebilen bir eser.



Evet bunu istiyorum!

2 Kişi Yaladı :

Vaykorus | 9 Ekim 2009 09:54

Albümü bir kaç defalarca dinledim ve beğendiğim yönleri oldu. Bir kere, Post Rock gruplarına göre ayrı bir yerdeler. Gerek müzikal anlayışları, gerek düzenleme konusun da. Diğerlerinde olmayan bir şeyler var bu grupta ama genel Post Rock'ırların çok beğeneceği bir albüm olamıyacağı da kesin. Dinledikçe güzelleşen bir albüm. İlk dinleme de halen bilgisayarınız da duruyorsa, tekrar bir deneme yapın derim.

Son şarkıyı ayrı bir sevdim. Bekliyorum yeni paylaşımlarını Orçun : )

eat your parents | 12 Ekim 2009 23:29

tesekkur ederim tolga :) bekletmemeye calisicam

Yorum Gönder

.

.

Öpücük