12twelve - L'univers (2006)




Jazz ve post rock flörtleşmelerine çok tanık olduk. Elin adamı jazz kokan bütün müzik türlerine genel bir tabirle "jazzy" der. Yumuşak, naif vuruşlar, bol zil, davul ve bass atışmaları, saksofon, piyano vb... The Drift, fago.sepia, Mouse On The Keys, Do Make Say Think (&yet&yet albümü) örnek gösterilebilecek çok ama çok fazla gruptan sadece birkaçı. Eş kenar olmasa da dar açılı diyebileceğim math rock - post rock - jazz üçgeni işi icra eden gruplar açısından ne derece önemli bilemiyorum ama şahsi görüşüm dinleyici için ölümcül seviyede tehlike taşımakta çünkü gerçekten bir kere içine girildi mi sıyrılmak çok da kolay olmuyor.

Barcelona'nın kültürel zenginliğinin bir diğer hediyesi olarak görebileceğimiz 12twelve, bu üçgen için de en jazzy denilebilecek -ki bana kalırsa bu albüm halis mulis jazz ancak çeşitli merciilerde post rock etiketi de var- gruplardan biri. 1998 yılında kurulmuş 12twelve, on yıllık maceradan sonra 2008 yılında yollarını ayırmaya karar vermişler malesef. Bu süre zarfı içerisinde 3 adet kendileri 1 adet de split albüm çıkartmışlar. L'univers ise dağılmadan önceki son albümleri.

Albüm baştan sona dinginlik, sakinlik ve kalite dolu. Dinlerken gerçekten muzipçe keyif alıyor insan. Geç bir keşif ama paylaşmaya, dinlemeye değer güzellikte. Mutlu günlerle...


Evet bunu istiyorum!

0 Kişi Yaladı :

Yorum Gönder

.

.

Öpücük