She Past Away - Kasvetli Kutlama

She Past Away - kasvetli kutlama


kasveti ve hissiyatı bol olan (ve ayrıca memleketim olan) şehir Bursa'dan çıkan, bir o kadar kasvetli ve hissiyatlı olan bir post-punk/goth rock grubu "She Past Away"i tanıtmak istedim.. hemşehrilerim diye söylemiyorum (ki zaten şu "hemşehriye kıyak geçme"ci zihniyetten nefret ederim) ama adamlar gayet iyi.. ayrıca, belki de bu topraklarda bir ilk olarak Türkçe goth rock yapıyorlar ve bu konuda da başarılılar ("daha önce bunu yapan grup var" diyenler haber etsin, belki de ben duymamışımdır kim bilir?).. yaşadığım şehirden böyle gruplar çıkması sevindirici ve bir yandan da motive edici, evet.. fakat Bursa'nın müzikal ortam bakımından bir çölden farksız derecede fakir ve elverişsiz olması gerçeğini hatırladıkça, yüzüme bir "tokkat gibi çarpan" bu gerçeğin etkisiyle oturduğum yere oturuyorum genelde.. her neyse..

grubun myspace sayfasında yine oldukça başarılı parçalar bulunduğunu da ekliyorum ve sizi bu mütevazi video ile başbaşa bırakıyorum..

http://www.myspace.com/shepastaway

8 Kişi Yaladı :

Adsız | 7 Eylül 2009 02:12

kötü

Vaykorus | 7 Eylül 2009 08:47

Haber için teşekkür.

air guitarist | 7 Eylül 2009 12:24

hehe.. iyi iyi..

Hemi 'Menahem' | 8 Eylül 2009 15:18

çok iyi bir paylaşım tebrikler..

air guitarist | 10 Eylül 2009 00:29

heh, beğenmene sevindim.. :)
daha çok tanınmayı hakettiğini düşündüğüm grupları paylaşmak benim için zevk (ve de görev)..

Adsız | 18 Nisan 2012 23:29

Aşağıdaki bu şarkı İbranice değilse, ilk grup Neoplast'tır. Tarihe de dikkatiniz çekerim; 2000. Lütfen daha iyi araştırıp yazın. Arşiv affetmez diyor Güven Erkin Erkal ama bakıyorum artık herkes arşiv vs. bakmadan yazar oldu...

http://www.youtube.com/watch?v=-2T6xT9-b9A

Vaykorus | 19 Nisan 2012 08:52

Yazarın, "Bu topraklar dediği" Bursa'dır. Bir kaç kez okuduğunuz da ya da dikkatlice okuduğunuz da bunu anlıyacaksınızdır. Ayrıca, sık sık Bursa kelimesinin geçmesinden de anlıyabiliriz.

Neoplast'ı bilmeden, bilemeden bu gruba tanıtım yapıcak adamı da, Ychorus'da zor bulursunuzu da eklemek isterim. Olsa bile, yazıya müdahale edeceğimi de belirtmek isterim. Ayrıca, 2000'den de önce, 90'lar doğumludur Neoplast bunu da ek geçerim. "Tarihsel döküm affetse de, ben affetmem" diyerekten de bitirmek isterim : )Bir de keşke adsız yerine, bir profil açıpta yorum yapsaydınızı da, yazının köküne ekleyip, es geçerim.

Yorum ve tepki için de teşekkürler!

Vaykorus | 19 Nisan 2012 09:44

Adsız:Devrim Seçen ?

: )

Yorum Gönder

.

.

Öpücük