Pawa Up First - The Outcome (2009)



Henüz bir çocuğum yok. Bir süre daha olmamasını umuyorum. Yakın zamanda yeni çocuğu olmuş bir tanıdığım da yok. Hiç çocuğu doğduğu anda o insanların yanında da olmadım. Bu noktadan hareket edip über bir gerçekçilikle baktığımızda bu nedenlerden dolayı "çocuğu olmuş gibi sevinmek" klişesinin anlamı, her ne kadar çok kullanıyor olsam da, bir nebze olsun boş kalıyor. Elbette ki bu tip deyimlerin benzerliklerini ya da etimolojik olarak bir araştırmasına girmeyeceğim. He çocuğum olana kadar hep anlamsız mı gelecek? Tabi ki hayır. Eminim bugüne değin yüzlerce kez çocuğum olmuşcasına sevinmişimdir.

Tamam saçmalıyor olabilirim ama gönül rahatlığıyla yine yeniden bu ölçüde sevindim diyebilirim. Bir kere daha, bu albümü elime geçirip evire çevire dinlediğimde yaşadığım hazdan dolayı hayvanlar gibi, öküzler gibi sevindim. Nedenine gelince, uzun bir süredir bu kadar çeşitliliğe sahip ve bir o kadar da bütünlüğü sağlanmış bir albüm görmemiştim. Bu albüm dinlenince görülüyor ki bir sürü baharatı acemice boca ederek hazırlanmış bir öğrenci yemeği değil, ustaca ölçülüp tartılmış bir gastronom harikası.

Montreal - evet yine Kanada yine güzellik - çıkışlı grubun üçüncü albümü The Outcome, önümüze gerçekten zengin bir mönü sunuyor. Aslında bütün bu yemek benzetmelerinin dışına çıkarsak albüm için söylenebilecek en önemli şeylerden biri -doğru bir tabir olabilir mi bilmiyorum ama- sinematik oluşu. Başından sonuna kadar kolunuzdan tutup bırakmayan bu albüm, Opening ile başlayıp Last Man Standing'e kadar zaman zaman içinde bol değişken bulunan bir dizi ya da filme fon olabilir galiba. Bunu söyleyerek melankoliden ya da aşk filmlerinden bahsetmiyorum. Tabi bu dinleyicinin algısına kalmış bir durum. Zaten böyle bir havaya kapıldığınızda şarkının içinde ya da sıradaki parçayla beraber bazen metronomu eser miktarda yüksek davullarla bazen de sizi ayık tutan piyano ve beatler bu havayı dağıtmakta yeterli oluyor.

Ayrıca alışılagelmedik olan şeylerden biri post rock ve ambient öğelerinin yanında, albümde 2 adet içinde gayet kanlı canlı MC bulunan enstrumental hip hop şarkıları da mevcut. Hatta The Departure adlı parçanın 02:40 ve 02:50 dakikaları arasında ramazan aylarında bolca gördüğümüz Coca Cola reklamı tandanslı bir ney sample'ı bile görebilirsiniz. Uzun lafın kısası, baştan sona şaşırtacak, her yönden skalası tamamen geniş ve dolu dolu bir albüm.

Bütün dürüstlüğümle söyleyeyim, gerçekten çok iyi. Mutlu kalın.

Tracklist:

1- Opening
2- The Departure
3- Cold On The Trail
4- Territorio
5- Delusions of Grandeur
6- Nowhen
7- Transit
8- In a Hurry to Nowhere
9- The Ruins
10- The Outcome
11- Last Man Standing


Evet bunu istiyorum!

0 Kişi Yaladı :

Yorum Gönder

.

.

Öpücük