Freescha - Slower Than Church Music (Attack 9, 2002)


Kaliforniyalı iki arkadaş Nick Huntington ile Michael McGroarty'den oluşan "indie electronic" grubu Freescha, şu ana kadar haberdar olduğum elektronik müzik projeleri arasında gerçekten de en "indie" yaklaşıma sahip olanlardan birisi kanımca.. "aşırı artistik, teknik, ve de hissiz IDM'ci" modundan tamamıyla uzaklar.. ve hatta o yaklaşımın tam tersi bir istikamette, son derece sade, gösterişten uzak bir müzikal tavırları var.. çocuksu bir saflık var bu tavırda.. sanki synthesizer denen aletle ilk kez karşılaşmış da onun üstünde tatlı tatlı denemeler yapıyormuş gibi masumca.. tabi ki bu tavırlarındaki çocuksuluk ve masumiyet, yaptıkları müziğin hissiyatına da epeyce yansımış durumda.. Boards of Canada'daki, insanı direk çocukluk yıllarına götüren o tatlı nostaljik havalardan bolca mevcut müziklerinde.. aslına bakılırsa, üzerlerindeki Boards of Canada etkileri oldukça bariz.. yaptıkları parçalar BoC'da olduğu tarzda, melodik olarak zengin ve duygusal bakımdan da oldukça yoğun.. elektronik müzisyenlerinde keşke daha fazla olsa diye düşündüğüm nitelikler bunlar..


"Slower Than Church Music", Freescha'nın downtempo tarzdaki müziğini anlatmak için çok iyi seçilmiş bir isim.. aslında bence downtempo demek bile pek yeterli gelmiyor Freescha'nın "down-down-tempo" müziği için.. hakikaten de ömrü hayatınızda duyabileceğiniz en yavaş electronica bu diyebilirim.. fakat sırf bu yüzden, birilerinin de illa ki "sıkıcı" bulabileceği bir müzik bu aynı zamanda.. fakat ben şahsen yine de böyle bir yorumu anlayışla karşılayabiliyorum.. tıpkı, yavaş ve sakince sevişmeyi sıkıcı bulabilen insanları anlayışla karşılayabildiğim gibi.. heheh..
yani demem o ki, öyle şekilli ve alavereli-dalavereli şeylerden çok, duygudan-histen falan yanaysanız, Freescha'yı sevebilirsiniz sanırım..

(aslında "Slower Than Church Music"i burada özellikle paylaşma sebebim, "blogosfer"de bulunmayan bir albüm olması.. yoksa, bunun dışındaki albümleri de gerçekten birbirinden tatlıdır Freescha'nın, onları da bulup dinlemenizi tavsiye ederim şahsen..)

DWNLD

0 Kişi Yaladı :

Yorum Gönder

.

.

Öpücük