Shop Assistants - Shopping Parade 7inch (1985)















16 Ağustos 1985. Yani daha Shop Assistants henüz 5 kişi ve halen faal oldukları, her şeyin güllük gülüstanlık devam ettiği bir dönem. Altıma halen bez bağlanıyor ve ben yine sulamaya devam ettiğim dönemler hani. Henüz 2 yaşındayım. Çok uslu bir bebek ondan sonra da çocuk olduğumu söylenir beni üreten kadın. Hiç yaramazlık etmezmişim ki bir yerde okduğum bilgiye göre; Ekim ayında doğan çocuklar yaşıtlarına göre çok olgun oluyorlarmış. 20 yaş altındayken hep insanlar nasıl bu kadar ağır başlı olduğumu merak eder, sabrıma hayran kalırlardı. 20 yaş sonrasıda, benden katça yaş büyüklükte insanlarla muhabbete girdiğim de, "yaşına göre çok olgunsun, senin gibi adama rastlamak zor" gibisinden lakırdılarla bir şeylerin farkına vardıklarını gösterirlerdi. Güzel anlardı. Cezbedici. Ama kıç kaldırıcı cinsden olmadan, yağsızca. Ve ben halen büyümeye devam ediyorum sanırım. Bakalım ne zamana kadar böyle devam edeceğiz ya da tükeneceğiz. Herneyse, şimdi yeşilliklerle devam edelim..

1984 civarında Edinburg/İskoçya toprakların da doğan ShopAssistants'ın daha balayı dönemleri 16 Ağustos 1985. En başlarda isimleri Buba And The Shop Asisstants. Bu isimle bir single bile basmışlar. 500 kopya basılan plaklarının ismini de, Something To Do deyivermişler. Vokalistleri Alex Taylor 1987 yüzyılında Shop Assistants adı altından yok olup, Motorcycle Boy'u kurmuştur. İnsanlar ve eleştirmenlerin ilgisi böylelikle gayet düşmüş, 1990 yılına kadar böyle devam etmiştir. O dönem bastıkları The Big E. single'ı ile yine yükselişe geçmişlerdir ama bu sefer de gitaristleri David Keegan "Kardeşim bu gruptan ben bir bok anlayamadım, kendimi Pastels'e adıyorum" diye söylenip o da yok olmuştur.. İşte zindan masallarından bir müzikal projede böylelikle sulara gömülmeyi kendine borç bilmiştir.. Ha bir de şöyle bir şey var ki, Shop Assistants'ı o dönem haldır haldır çalıştıran ve sevindiren durum ise ele aldığımız bu plak çekimi EP'nin içinde bulunan All Day Long single'ı, Morrissey'in o dönem en çok dinleyip, sevdiği şarkı olması. Zamanla ona da sıra gelicektir, meraklanalım. Ayrıca, NME dergisinin 1986 yılında çıkardığı meşhuur toplaması C86 içinde bulunan gruplardan biridir Shop Assistants. Grup halen unutulmadı ki, günümüzde yayınlanan Indie toplamalarında bile boy göstermektedirler. Yazık olmuş bitirmeleri, evet. Şimdi bir kahvaltı, sonrasın da yine gelişler..

Bu arada Pastels ayrı güzel bir olayıdır Indie piyasasının. Pc formatlansın, söz geçiş yapacağım. Sözlerim çoğalıyor, güzelleşiyorum.

Photo: Shop Assistants (1987 sonraları)






















Shop Assistants - Shopping Parade 7inch (1985)

Label: Subway Organization


Tracklisting:

A1
All Day Long
A2
Switzerland
B1
All That Ever Mattered
B2
It's Up To You


0 Kişi Yaladı :

Yorum Gönder

.

.

Öpücük