Anjelika Akbar-Vivaldi Four Season
Vivaldi Rüzgari Anjelika Akbar ile esmeye devam ediyor!!! Çıta yükseliyor "Vivaldi"nin "Dört Mevsim" eseri ilk kez solo piyanoda Besteci "Anjelika Akbar", Dört Mevsim temasından yola çıkarak, insanın doğa ile bütün olduğunu yansıtıyor. Tıpkı doğa gibi her yeni günde yeniden doğabilmeyi kendi içinde barındıran insan, Akbar'a göre doğaya yabancılaştıkça aslında kendi özünden uzaklaşıyor. Gerek solo yorumu, gerekse olağanüstü performansının ardındaki birlik felsefesi ile Akbar, Vivaldi'nin Dört Mevsimine yepyeni bir pencere açıyor. Dinleyiciyi "bir"den "Bütüne" bir yolculuğa çıkarıyor.Aslında hepimiz Vivaldi'nin bu eşsiz eseriyle büyüdük. Dört Mevsim keman konçertolarının insan ruhu üzerinde ilginç bir etkisi vardır. İlk duyduğumuz andan itibaren tüm benliğimizi uzun zamandır görmediğimiz bir dost gibi sarar ve özlem gideririz.Anjelika Akbar, Vivaldi Dört Mevsim serüveninde kendi payına düşeni yaşadı. Bu eseri içindeki piyanist ve besteci bilinciyle başka bir boyuta taşımayı hedefledi. Sanatçı, "Ben sadece dinlemek istemiyor, eseri kendi parmaklarımla seslendirmek ve bu mutluluğu bizzat yaşamak istiyordum" diyerek ifade ediyor. Hiç partisyon kullanmadan Vivaldi Dört Mevsim keman konçertosunu piyanoya uyarlamak çok zor bir karardı. Amaç; keman, orkestra tınısı ve tekniğinden uzaklaşmadan piyano tekniğine bu eseri uyarlamaktı. Akbar sahip olduğu mutlak kulak yeteneğiyle duyduğu tüm sesleri tanımlayabildi. Böylelikle bu eseri müzikle arasına partisyon gibi teknik bir araç dahil edilmeden doğal ses aktarımını tercih ederek uyguladı. Akbar'a göre öncelikle teknik açıdan birkaç bölümün piyanoda uygulanması imkansız gibi görünüyordu. Ancak bu zorlukları piyanoda değil aklında çözebileceğine karar verdi. Ve haftalarca gece gündüz aklından geçen melodileri tekrar tekrar dinledi ve en doğrusunu bulmaya odaklandı. İşte böylesi bir maratonun sonunda Vivaldi Dört Mevsim solo piyano uyarlaması ortaya çıktı. On yıl önce Türk vatandaşı olan Anjelika Akbar'ın yorumladığı ve uyguladığı Vivaldi Dört Mevsim TURKCELL'in katkılarıyla hayat buldu. Ayrıca proje, Sony Müzik bünyesindeki SONY CLASSICAL etiketiyle yayınlanan ilk ve tek yerli proje. Türk halkı için bir gurur vesilesi olan bu önemli atılım, tüm dünyada Vivaldi rüzgarlarını estirmeye devam ettiriyor. Müziğe çok küçük yaşlarda başlayan Anjelika Akbar, insan ve müzisyen kimliğini paralel olarak geliştirdi ve hep müziğiyle dünyaya katkıda bulunmak istedi. Onun için müzik asla amaç değil, araç oldu. Duyguları uyandırmanın en hızlı yolunun bu olduğunu savunuyor. Akbar, insan, doğa ve evrenin "bir" olduğu anlayışından yola çıkarak Dört Mevsim'i piyano için uyarlarken sadece müzikaliteyi değil, bunların arasındaki dengeyi de hatırlatıyor. Zaten sanatçı, yaşamı boyunca doğu ve batı öğretilerinden hep insanın, doğanın ve evrenin bir ve tek gerçek olduğunu özümsedi.
İlkbahar
01 - Allegro
02 - Largo
03 - Allegro
Yaz
04 - Allegro non molto
05 - Adagio
06 - Presto
Sonbahar
07 - Allegro
08 - Adagio molto
09 - Allegro
Kış
10 - Allegro non molto
11 - Largo
12 - Allegro
5 Kişi Yaladı :
Bu siteye yakışmayan bir adamsın sen.Albüm paylaşan arkadaşlar fikirlerini gönülden kopan düşüncelerini 3-5 satırla yazarken sen sürekli copy paste yapıp kendinden hiçbir şey katmayarak ne kadar ruhsuz bir adam olduğunu belli ediyorsun.Copy paste paylaşımcılar istemiyoruz bu sitede !!!
Arkadaşım o dediğin yazılar hep ilk ağızdan yani genellikle sanatçının ya da sanatçıların kaleminden çıkmış yayınlanmıştırve bilgi veremeye yöneliktir.Şimdi bir yapıtı kendi yapandan daha iyi bilecek değiliz ayrıca yorum konusuna gelince sende nikini vs.gizleyerek ne kadar yorumcu olduğunu ortaya koymuş oluyorsun zaten ayrıca sitede maalesef pek yorum yapan da yok açıkçası eklediğim konular vs..Yöneticinin elindedir ister siler ister yorumlar bunu sana da soracak değilim ayrıca ağzı açık ayran delisi değilim ne zaman ne konuşamacağımı sendne çok daha iyi bilirim..
Birilerinin Ychorus'u canı gönülden sevmesi de çok önemli, çok özel.
Sevgiler..
tüm gerilime rağmen (!) albüm şahane olduğundan duble eyvallah! eller dert görmeye.
Teşekkürler inanın o albümü bulmak hiç kolay olmadı..
Yorum Gönder