ANALOG SUICIDE (Turkey) THE RITA (Canada) CONCERN (A.B.D.)






29 Nisan Pazar / Saat: 21:30 / Peyote Bar


THE RITA - Canada/Kanada

CONCERN - U.S.A./A.B.D.

ANALOG SUICIDE - Turkey/Türkiye

Noise müziğin üç atlısı, ilk ve tek olacak bir konser için atlarını İstanbul ‘a sürüyor.
Kanada ‘dan harsh noise projesi, The Rita ile, Sam McKinlay.
A.B.D ‘den drone, collage, tape loop müzik projesi, Concern ile, Gordon Ashworth.
Türkiye ’den industrial noise projesi, Analog Suicide ile, Batur Sönmez.

Geliyorlar; atlar vahşi, sürücüler sert, sesler gürültülü ve ürkütücü... Bu “noise” akınını kaçırmayın!



THE RITA (Canada)

The Rita, Kanada’lı müzisyen Sam McKinlay ‘ın “harsh noise” olarak adlandırılan sound art projesidir. Sanatçı, ilk The Rita kayıtlarını 1996 ‘da yayınladı. 2002 yılından beri ise canlı performanslar yapmaktadır. McKinlay, birçok uluslararası CD, LP vb. çalışmalarını, The Rita adı altında yayınlar. Sanatçıya göre, çeşitli analog ses kaynaklarını, distortion pedalı ve büyük amplifikatörleri kullanarak oluşturulan, harsh noise, akademik deneysel ses ve performans dünyasının bir parçasıdır. Sam McKinlay, resim, heykel, yerleştirme, vb. tüm analog medya sanatları arasındaki paralellikleri dikkate alarak, ses üzerine araştırmalarını sürdürmektedir. The Rita ‘nın konserleri, çok gürültülü, aşındırıcı, dinamik canlı gösteriler olarak karakterize edilir. McKinlay, Kanada, A.B.D, Avrupa ve Japonya ’da bir çok konserler vermiştir.
http://bakurita.blogspot.com/






CONCERN (A.B.D.)


Concern, Amerikalı müzisyen Gordon Ashworth ‘un 2004 de oluşturduğu solo projesidir.
Sanatçı, ses kaynağı olarak kullandığı akustik enstürümanlar, saha kayıtlarından
büyütülmüş imalar ve hassas bant manipülasyonu kullanarak özenli bir kolaj oluşturmaktadır.
Endişe verici, ezici, bunaltıcı duygusal süreçleri özenle harmanlayarak, drone / noise diye adlandıracağımız müziğinde yansıtmaktadır. Gordon Ashworth, Concern adı altında iki albüm çıkarmıştır. Ayrıca, A.B.D, Avrupa, Japonya, Avustralya ve Yeni Zelanda’da konserler vermiştir. 
http://forcedbloom.com/concern






ANALOG SUICIDE (Turkey)


Analog Suicide, ses kavramının gerçek üzerinde durulması gereken konu olduğunu savunan proje, 1999 yılında, tamamen adıyla doğru orantılı bir mantıkla oluştu. Raslamsal bir yaklaşımla, analog elektronik sesler üzerine yoğunlaşan Batur Sönmez, içinde endüstriyel, deneysel ve sert tınıların yoğunca bulunduğu öncü projesini gerçekleştirdi. Sanatçı, experimental, electronic, industrial, noise müzik alanında, tüm dünyada tanındı.
Avrupa’dan, Asya’ya çeşitli festival ve konserlere katılan, Sönmez, projenin 10.uncu yılını, 2009 'da Japonya'da gerçekleştirdiği başarılı tur ile kutladı. Bu konser, Analog Suicide ‘ın dört yıl aradan sonra, İstanbul ‘daki ilk konseri olacak.
www.myspace.com/analogsuicide



Giriş: 12 TL


Not: Konser, yukarı da göründüğü gibi, Peyote konserlerine göre, erken başlıyacaktır!

0 Kişi Yaladı :

Yorum Gönder

.

.

Öpücük