Virgin Prunes - ...If I Die, I Die (1982)



        Deathrock / Goth hareketinin en kendine has gruplarından biri Virgin Prunes. 77 yılında kululan İrlanda'lı grup ilki 81'de olmak üzere toplam 5 albüm yayınladı. Tabi bunların yanında birçok single, live albüm vs. de diskoğrafilerindeki yerini aldı. 
   
        Diğer Deathrock gruplarında olduğu gibi Glitter-Goth bir imajı benimsediler. Androjen ama ürkütücü ve karamsar bir görüntü 80'li yılların bu tarz grupları içinde bir vazgeçilmez olmuştu. Joy Division ve erken dönem Alman endüstriyel sound'u dönemin Post-Punk gruplarınca gitgide kararak varlığını sürdürüyordu. İste bunların içinde bence en başarılı gruplardan biri Virgin Prunes (Sex Gang Children, Specimen, Alien Sex Fiend, Ausgang vb. gibi dönemin arıza gruplarını da analım burada)
  
        82 yılında çıkan 2. albümleri ''...If I Die, I Die'' en sevdiğim albümleri diyebilirim. En bilinen efsanevi şarkılar da bu albümde (Pagan Lovesong, Baby Turns Blue, Caucasian Walk, Decline and Fall)
  
        80'ler Post-Punk ekolünün ürkütücü, tekinsiz ve edepsiz tarafından hoşlananlar bu albümü baş tacı yapacaklardır. Yapmalıdırlar.

                                                                        Download
                                                                         Limit: 20

                                                                    

       PS: Ayrıca grubun sahnesi de oldukça etkileyici. Bir göz atın derim;



                                       

1 Kişi Yaladı :

Vaykorus | 31 Mart 2012 21:51

Teşekkürler!

Yorum Gönder

.

.

Öpücük