Java Delle (Germany) / Heavy Machinery (Turkey)


TRansmit// sunar : SIGNALS FROM OUTSIDE # 21
experimental electronic noise music events - istanbul
Deneysel Elektronik Müzik Konserleri


7 Mart Çarşamba, saat: 23:00 / Peyote : peyote.com.tr/v3/?p=5104



Ülkemizde, günümüz elektronik, deneysel ve avant-garde müzikleri adına yaptığı çalışmalarla tanınan, TRansmit Müzik, hazırladığı 21.ci gecede, Almanya’dan genç kuşak bir elektronik müzisyeni konuk ediyor.
SIGNALS FROM OUTSIDE, yurtdışından gelen müzisyenlerle yapılan canlı performans etkinliklerini kapsayan bir proje, konserler dizisinin yirmibirincisi, ilk defa ülkemize gelecek müzisyen, “Java Delle” ile sürüyor.
Bu etkinliklerin temel amaçları arasında, yurtdışında, bu alanda çalışma yapan nitelikli müzisyenlerle, Türk müzisyen ve dinleyicilerini buluşturmak ve ortak bir paylaşım alanı yaratmak, önemli yer tutmaktadır.

Geceye, Java Delle (Almanya) ve Heavy Machinery (Türkiye) canlı performansları ile katılıyor.

JAVA DELLE: Alman müzisyen Tim Tim ’in noise müzik projesidir. Sanatçı, yaptığı harsh noise çalışmalarını, “Electronic Junk” olarak adlandırmaktadır. Bu müzik dinleyenlere, bir hurdalıktan gelen sesleri dinliyormuş hissi yaşatır, tabiki doğal olarak sesler sert ve yüksektir. Müzisyenin ilk Cd’si de "Electronic Junk Addicted" adıyla yayınlanmıştır. Sanatçı, İngiltere, İskoçya, Avusturya, Polonya, Slovakya, Finlandiya, Letonya, vb. bir çok Avrupa ülkesinde konserler vermiştir. Yanı sıra, Tim Tim, Hamburg’da yerel bir radyoda "Zor İnsanlar İçin Zor Müzikler" adlı bir deneysel müzik programı yapmaktadır.



HEAVY MACHINERY: Heavy Machinery, ülkemizin experimental industrial, noise müzik öncüsü, Batur Sönmez 'in yeni harsh noise / industrial müzik projesi. İlk müzik ve görsel - işitsel sanat çalışmalarına 1998 yılında başlayan Sönmez, experimental, electronic, industrial, noise müzik alanında, tüm dünyada tanındı. Bir çok projeye imza atan sanatçı, Japonya'dan İspanya'ya, Rusya'dan Lübnan'a, Dünyanın bir çok ülkesinde çeşitli festival ve konserlere katıldı. Sönmez, son yıllardaki, yeni deneysel, elektronik, avant-garde, güncel müzik projelerini, kendi adı altında sürdürmektedir.


Ayrıca, Arkaoda'da ki geceye Ünver Şahin ve Asaf Zeki Yüksel özel duo performanslarıyla katılacaklar.

Giriş ücreti: 10 TL

---
SIGNALS FROM OUTSIDE is the one & the only experimental, electronic, noise music live event series in Istanbul, Turkey. The events were curated / organized by Batur Sonmez since 2006. The idea was cultural and artistic exchange between musicians / artists from abroad and musicians / artists from Turkey.

Live performances:
JAVA DELLE (Germany)
HEAVY MACHINERY (Turkey)

---
Bu etkinlik, elektronik müzik öncüsü Karlheinz Stockhausen ‘a itaf edilmiştir.
This event was dedicated to electronic music pioneer Karlheinz Stockhausen.




0 Kişi Yaladı :

Yorum Gönder

.

.

Öpücük