Rumforskning - Livstegn (2006)




Yemleme, sözcüğü İngilizce "Password" (Şifre) ve "Fishing" (Balık avlamak) sözcüklerinin birleşmesiyle oluşturulmuş phishing sözcüğünün Türkçe karşılığıdır. Yemleme, yasadışı yollarla bir kişinin şifresini veya kredi kartı ayrıntılarını öğrenmeye denir. "Yemleyici" diye tanımlanan şifre avcıları, genelde e-posta vb. yollarla kişilere ulaşır ve onların kredi kartı vb. ayrıntılarını sanki resmi bir kurummuş gibi isterler. Bu "av"a karşılık veren kullanıcıların da hesapları, şifreleri vb. özel bilgileri çalınmaktadır.
Örnek olarak; format açısından resmi bir banka konseptinde bir e-posta alınır, ve bu e-posta'da şifre, kredi kartı numarası vb. bilgilerin verilmesi önerilir.
Yemleme yüzünden ABD'de Mayıs 2004 ila Mayıs 2005 arasında 1.2 milyon bilgisayar kullanıcısı zarara uğramış ve toplam 929 Milyon Dolar kaybetmişlerdir, bu da şirketlere 2 milyar dolara yakın bir zarar teşkil etmiştir. İngiltere'de 2004'de 12.2 Milyon paund olan banka dolandırıcılığı, 2005'de 23.2 milyon paunda çıkmıştır.
Yemleme karşısında tüm bankalar vb. kurumlar hiç bir zaman kullanıcılarından e-posta aracılığı ile özel bilgilerini istemeyeceklerini, böyle bir durumda e-postayı vb. talepleri kendilerine iletmelerini önerirler. "



Rumforskning - Livstegn

limit has been reached


limited:15

2 Kişi Yaladı :

tagabat | 10 Şubat 2012 14:46

The tags are incorrect - track titles are from their LP Fremtiden (2005). Otherwise everything's ok, thanks a lot for this gem!

arvadite | 10 Şubat 2012 19:37

thanks for your attention

Yorum Gönder

.

.

Öpücük