Mystic Chords Of Memory - Mystic Chords Of Memory (2004)


Yaz'ın ve artık kısa kolluları üzerimize çekipte dışarıya boylanabileceğimiz günlerin bitimine üzülenlerin fon müziği olabilir bu albüm. Kulağınıza nüfus ederken ki yeşilliği görmemek elde değil ama bir o kadar kahverengiliği de hissetmemek mümkün değil.. Sonbahar'larımıza yaraşan nitelikte! Çok sevebilir ya da üzeriniz den geçen teyyarelere, ufkunuzu açıpta bakabilirsiniz.. Aslın da, ikisi birden de olabilir.. belki de yoklukla güzel günlerle, seneler de geçebilir.

Neden olmasın ki mi ki mi dak?



Mystic Chords Of Memory - Mystic Chords Of Memory


Tracklist:

1 Berry Creek Falls 3:07
2 Soul Through The Bullet Hole 4:04
Guitar - Ben Knight
3 Golden Dome 2:52
Guitar - Ben Knight
Violin - Scott Coffey
4 Sure, Bert 4:34
Guitar - Ben Knight
5 Like A Lobster 4:23
Guitar - Ben Knight
Violin - Scott Coffey
6 Eyes On Sides Of Heads 4:32
7 Open End 4:34
Violin - Scott Coffey
8 Last One 4:02
9 Mongo & Arky 3:37
10 Pi & A Bee 3:33
Violin - Scott Coffey




Koruk Suyu

Koruk suyu olgunlaşmamış üzümleri ezip suyunu çıkartarak elde dilen oldukça ekşi, asitli bir içecektir. Ortaçağ Avrupasında, özellikle de Batı Avrupa'da en yaygın içeceklerden biri olan koruk suyu, o dönemde eski Fransızcadaki biçimi ile vertjus olarak anılmıştır. Çoğu zaman tadını değiştirmek için içine limon ve çeşitli baharatlar atılır.


Günümüzde ana yemekler içinde kullanımını şarap ve sirkeye bırakmışsa da Ortaçağ Avrupasında aşçıların en sık başvurduğu tatlandırıcı olmuştur. Bugün sadece bazı aşçıların salata süsleme amacıyla limon yerine kullandığı koruk suyu Fransız mutfağında hâlâ bilinen ve kullanılan bir tatlandırıcıdır.

0 Kişi Yaladı :

Yorum Gönder

.

.

Öpücük