The Electric Pop Group - The Electric Pop Group



İnsanın içini güzelleştiren İsveç çıkışlı "Indie Pop" projesi "The Electric Pop Group"..
Dün.. Sıkıntı ve belirsizlik içinde geçen gidişatımın elverişsizliğinden doğan müzik arama hissi desem tam olmıycak ama mp3 playera öylesine attığım albümlerin içinde görünce "Belkide şu an aradığım şey bu" düşüncesiyle playe basışımla gelen içsel gökkuşağı anları..
"Indie Pop" genelde birbirine çok benzeyen kayıtlardan ve gruplardan oluşan bir gidişatı vardır aslında. Basit.. olabildiğince basittir herşey ama olabildiğincede hayata sarılmanızı, elinizi tutucak kimsenin olmadığı zamanarda kendinize sıkıca sarılmanızı, "biraz sabır.. her şey çok güzel neden olmasın ki" gibi düşünceleri beyninize sarmalayan müzik enfeksiyondur..
Ki.. Çok orjinal bir şey bulmanızda zordur "Indie Pop" grupları içinde.. Her müzikte Progressive veya teknik öğeleri arayan kişilerin koşarak kaçıcakları, dinleyeni küçümser düşünce, bakış ve laflar yaratacağı başlıca sebepdir "Indie Pop"..

Kimin umrunda ki ?

Aslında kendimi anlayamıyorum çoğu zaman.. Hem en sevdiğim türler arasında "Indie Pop" yer alırken, albüm bittikten sonra "Progressive" olan müzikleride dinliyor hatta olayın abartılı gibi görünen ama bana çok güzel gelen iç yüzünde " Technical Brutal Death Metal" gibi şeylerde seviyor "Grindcore", "Hardcore", zaman zaman "Black Metal" konserlerinde bile boy gösterebilen bir yapıda ilerlediğimi anlattıkça insanların anlamsız bakış ve kahkahalarına maruz kaldığım durumlardada tüm sakinliğimle onlara bakabiliyorum.. Aanın tadını çıkar mantığı belkide bunun ismi. Benim gibi müzik zevki olan insanları çok nadirde olsa görüp gülümsüyorum onlara ve karşılıklı olarak aanın tadını çıkarıyoruz birlikte.. Tavsiyede ederim.
Sanırım bir şey anlatmak istiyor bu beyin yine insanlara.. Kısacası, tek türlerde kalıp diğerlerine "kaka" müzik demek bence çok gereksiz olduğunu düşünüyorum.. Şöyle lafları ara ara duyuyorum: " Öff o grubu Altay'da dinliyor hiç sevmiyorum zaten o çocuğu, grup zaten çok dandik, 2 gitar almışlar gıygıy felan.. ne olduğu belirsiz; valla ben daha iyisini yaparım yani o derece dandikler" Nedir bu şimdi ? Belkide hayatını değiştiricek hatta yön vericek bir grubu kaçırıyorsun belkide.. Belkide onu dinleyen karşı cinsini bulduğunda açılan ortak muhabbetin ilerlemesi sonucu aynı yastıkları çürütüceksiniz.. Ama tabii ortada gıcık olunan bir insan olunca her şey boka sardığı yetmiyormuş gibi at gözlükleride takılmış mı oluyor ne ?



Daha fazla uzatmadan.. "Indie Pop" aleminde "The School" ile en tuttuğum isimlerden olan "The Electric Pop Group"ı paylaşmaktan gurur ve zevk duyuyorum şu an.

Albümü dinlerken, "şarkılar ne kadarda birbirine benziyor sanki", "yahu bu şarkının sonuda bir önceki gibi klavye ile bitiyor", "çok basit yahu.. amma çok da sevdim ben bunu", "dışarılara çıkasım var, anlamsızca yürüyesim var sokakların her birinde" düşüncesini beyninize hapsedicektir.. Zaten İsveç çıkışlı hangi "Indie Pop" projesi kötü olabilir ki değilmi : )

Toplumsal yada içsel duyuru diyebilirmiyiz bunun için ?

Son olarak Yaşar Üniversitesi'nin "Indie Pop" temsilcisi olan güzel insan "Efe" beylerede öpücüklerimi yollarım..

(2006)

1. Popgirly
2. Why Can't You?
3. She's Playing With Your Heart
4. Don't Bring Me Out
5. One Of Us
6. Walk Away
7. You Changed My Life
8. Sweeter Than The Rest
9. Turn Me On
10. Alone

4 Kişi Yaladı :

Shifty | 9 Kasım 2008 20:08

Ah çok teşekkür ederim abi yazdıkların için :) Ayrıca eski takipçiler bilir grubumuzun "my only inspiration" şarkısı Ychorus Volume 4 ün 12. şarkısı olarak yerini almıştı ki bence grubun en bir güzel şarkısıdır.Albümde bu şarkı yok sanırım sadece mypspace'ten dağıttıkları bir şarkıydı.Yahut gelecek albümlere saklıyorlar.14 Mart 2008 cuma günü ilk Sakin konseri deneyimimin ardından dinletmiştin bu şarkıyı, dolayısıyla bu grup kadar güzel bir insansın sen :)

Shifty | 10 Kasım 2008 17:02

Bu arada Popgirly şarkılarını ilk dinlediğimden beri bir şarkıya delicesine benzetiyordum köprü kısmını.Bugün buldum "Josh Joplin - Camera One" şarkısını bir dinleyin.Baya benzetiyorum ben :)

Shifty | 10 Kasım 2008 17:04

Hatta şurdan da dinlenebiliyor :
http://www.myspace.com/joshjoplin

Adsız | 25 Kasım 2008 16:43

hislerini paylasiyorum aynen.

Yorum Gönder

.

.

Öpücük