Heathertoes (New Zealand) + Grey Brain Cells of Batur Sonmez (Turkey)



TRansmit// sunar : SIGNALS FROM OUTSIDE # 22
experimental electronic noise music events - istanbul
Deneysel Elektronik Müzik Konserleri

Ülkemizde, günümüz elektronik, deneysel ve avant-garde müzikleri adına yaptığı çalışmalarla tanınan, TRansmit Müzik, hazırladığı 22.ci gecede, Yeni Zelanda ’dan bir deneysel elektronik müzisyeni konuk ediyor. 

SIGNALS FROM OUTSIDE, yurtdışından gelen müzisyenlerle yapılan canlı performans etkinliklerini kapsayan bir proje, konserler dizisinin yirmi ikincisi, ilk defa ülkemize gelecek müzisyen, Hubert Heathertoes ile sürüyor. 
Bu etkinliklerin temel amaçları arasında, yurtdışında, bu alanda çalışma yapan nitelikli müzisyenlerle, Türk müzisyen ve dinleyicilerini buluşturmak ve ortak bir paylaşım alanı yaratmak, önemli yer tutmaktadır. 


Tarih: 12 Nisan Perşembe / Mekan: Peyote/Taksim / Saat: 22:00 (Ücretsiz)




Geceye, Heathertoes (Yeni Zelanda) ve Grey Brain Cells of Batur Sonmez (Türkiye) canlı performansları ile katılıyor. 



HEATHERTOES: Hubert Heathertoes, pek çok farklı alanda çalışan, disiplinler arası bir sanatçıdır. Sanatçının çalışmaları, transandantal ve ruhsal doğa olaylarının moleküler dönüşüm süreçleri, reenkarnasyon, rüya deneyimleri, bizi çevreleyen geniş absürd durumlar üzerine yoğunlaşmıştır. Bir dilbilimci olarak, gramer becerisini de kullanan sanatçı, tam olarak açık olmayan sürprizler ve duyumsal yabancılaşmayla, müziğe yaklaşır.
2002 yılından beri Astipalea Records adı altında, bir takım müzikal projelere yön vermektedir.
Bunlardan, Heathertoes, saha kayıtları ve noise / drone müzik kompozisyonlarından oluşmaktadır.






GREY BRAIN CELLS OF BATUR SONMEZ: Müzik ve görsel - işitsel sanat çalışmalarına 1998 yılında başlayan Batur Sönmez, experimental, electronic, industrial, noise müzik alanında, tüm dünyada tanındı. Geçen onca yılda, çok farklı projelerle anılan sanatçı, Japonya'dan İspanya'ya, Rusya'dan Lübnan'a, dünyanın bir çok ülkesinde çeşitli festival ve konserlere katıldı. Sönmez, son yıllardaki, yeni deneysel, elektronik, avant-garde, güncel müzik projelerini, kendi adı altında sürdürmektedir. Sanatçı, konserde, yeni başladığı sound art üçlemesinin ilk bölümünü, performans estetiğiyle sunacak.



Bu etkinlik, büyük kimyacı ve fizikçi Michael Faraday ‘a itaf edilmiştir. 


Giriş ücretsiz.

0 Kişi Yaladı :

Yorum Gönder

.

.

Öpücük