Tactics - My Houdini (1981)



Görüyorum ki 5 Mayıs'dan beri hiç bir albüm paylaşamadım sizlerle.. 5 Mayıs eskiden sevdiğim ama şimdi ikizleri olduğunu duyduğum o karşı cinsimin doğumgünüydü. Ne güzel de mavi taşlardan oluşan o gümüş kolyeyi almıştım ona, bilmem kaçıncı doğumu sabahı.. Askere giderken arkasından feryat figan ettiği o ortak arkadaşımıza yaktı sonra abayı.. ikizleri için de o bastı düğmeyi ve imzaları. Herneyse..

Bahanem hazır. 5 Mayıs sonrası bilgisayara giren o canıımsız virüs resmen bitirdi beni. İlk defa bu kadar ayrı ve gayrı kaldım belki de o yüzden.. Format atılmasına karşı inanılmaz ama bana olduğu için aslında inanılabilir aksilikler dolu neredeyse 1 ay geçirmiş ve bunları burayı aktarırken kendimi buluveredebiliyorum. Koca 1 ay geçti.. Neler oldu bu arada diye düşündüğümde, herhalde pc başında oturmadığım için sanırım bir 5-6 kilo vermişim, sıcaklar aniden bastırıverdi. Orjinal CD'ler aldım baya bir. Biriktirdiğim paralarda bitti böylelikle. Kola hiç içemez, tuz yiyemez, ekmek neredeyse hayatımda en az yediğim bir dönem geçirmiş bulunmaktaydım böylelikle. Eski iştahım da hiç yok.. Halen kaideye değer bir gelişme de olmadı. Yoksa, yoksa helen o sihirli değnekli peri kızını mı bekliyoruz hepimiz iyi olmak yada iyi gelişmeleri gerçek anlamda duymak için.. Böyle beklersek bir bok olucağı da yok afedersiniz. Polyannacılık bile oynatamadı bu krizsel dönem. Herkes için böyleydi ve anlamak için çabaya gerek yoktu. Ama bakın ki düzelmeye başladı bu pis oyun. Rayları artık kabul etti. Ha bu arada Hadise 4. oldu. Beşiktaş'da kupa almış. Litvanya 1. çıkmakla çok şey kaybetti. Herkesciklere bir İzlanda büyüsü yapılmış ve halen full time devam ederken, zırvalamayı bırakıp konuma ve konuğuma geçivermek istiyorum..


1978 Sydney doğumlu bir Post Punk işlevi yüksek bir proje olan "Tactics" 1981 yılında alttaki debut albümüyle Post Punk/Indie piyasasına atlamayı yeğler. Ondan sonrası da bıdı bıdı bıdı diye ilerler.. 1990'da paydos verilir ve geçtiğimiz su gibi akan zaman diliminde tekrar parlamak isterler.

Aslında onlarca Post Punk grubunun içinde sıyrıldıkları bir özellik vardır ki o da vokalistleri olan "Dave Studdert" isimli amca yüzündendir. Tizsel ve ilk dinleyişte kolayca alışılabilen bir ses rengi olmayan bu amcamız, zaman içinde kendini kabul gördürttürür ve üflemeli sazlar eşliğinde "Tactics" sularına akın ettirir dinleyenlerine. Yeter bu kadar..

"Tactics" ile yapılmış bir Rop. olayını okumak içinde şuraya tık tıklayabiliriz: http://www.i94bar.com/ints/tactics.html

























5 Kişi Yaladı :

arvadite | 3 Haziran 2009 01:34

hep yazı yaz yaz yaz yaz

Vaykorus | 3 Haziran 2009 11:25

Yeter ki sen iste balım.

darkhorse | 3 Haziran 2009 21:09

Özlemiştik paylaşımlarını :) hele bir de içten yazılmış satırlar oldumu yanında insanın sıkıldığında okuyası geliyor.

Vaykorus | 4 Haziran 2009 13:33

Teşekkürler güzel ve özel sözlerin için.

Sani tanıyordum değil mi ? Yoksa bugün fazla mı dondurma yedim.

Vaykorus | 7 Haziran 2009 12:13

Dipses'den "Darkhorse" sanırım, evet.

Buldum ?

Yorum Gönder

.

.

Öpücük