Mask - Kapılar Ardında (1996)




Yaklaşık 10 yıl önce keşfedip dinlemeye başladığım bu albümü o dönemler satılması çok zor olucağını bile bile albümler basan güzelim firma "Ada Müzik" yayınlamıştı.. 90'larda "Ada Müzik" underground diyebileceğimiz pek çok albümü basıp dipteki dinleyicilerin ve popüler kültürden her daim uzak duran insanların ilgisini çekmeyi başarmış, halen de albüm yayınlamaya devam etmektedir.. O nadir gruplardan biri olan "Mask" ile tanıştığım dönem olan 1999'dan beri defalarca dinlediğimi hatırlıyor, halada müzik setinde döndürdüğümü itiraf etmek istiyorum.. Sound olarak ele aldıkları Blues Rock, Jazz, Alternatif Rock tınılarını garnitürleştiren "Mask", 1996 yılında yayınladığı "Kapılar Ardında" albümünden sonra dağılmıştır.. Özel bir sese sahip olduğunu düşündüğüm güzelim insan "Ebru Kalabas" daha sonraları Ezginin Günlüğü - Her Şey Yolunda albümünde ana kadroya dahil oldu ve aynı albüm sürecinde gruptan ayrıldı.. Ana kadro olarak Ebru Kalabas (Vokal) ve Cem Canbay (Gitar) dan oluşan "Mask" bir daha albüm yayınlamasada ümitle beklemeye devam ediyorum tekrardan canlanmaları için.. Olmaz diye diye nereye varacaksak artık bilemedim.. Huzurlarınıza albümü sunarken albüm kitapçığında yer vedikleri yazıyıda eklemek istiyorum.. Bu arada albümü Orjinal CD'den yüksek kaliteyle upload ettim. Kaçmasın bence..



Günümüz dünyasında insan; güç, tutku, mülkiyet, din gibi kavramlar arasında sıkışıp kalmış durumdadır. Bunun da bir göstergesi, bitmek tükenmek bilmeyen savaşlardır. Oysa gözardı edilen bir gerçek şudur ki: Önemli olan yaşamda ne kadar mutlu olduğumuz ve yaşamı ne kadarsevdiğimizdir. Ayrıca ait olduğumuz doğa içinde, ne kadar uyumlu yaşadığımız da başka önemli bir gerçektir; çünkü doğa zarar görürse, insan da hiç kuşkusuz bundan payını alacaktır.


Mask; bu gerçeklerden yola çıkıp bugünlere gelen ve de yolculuğunu sürdürecek sözler ve sesler topluluğudur.



Cem Canbay: Elektrik, Akustik Gitar, Geri Vokal, Söz, Müzik
Ebru Kalabas: Vokal, Geri Vokal
İzzet Hiçkalmaz: Davul, Perküsyon
Serkan Özyılmaz: Klavyeli Çalgılar
Demirhan Baylan: Elektrik Bass
Ahmet Güvenç: Elektrik Bas
Tahsin Ünüvar: Tenor Saksofon
Jozi Levi: Perküsyon




Mask - Kapılar Ardında (1996)


01- Kapilar Ardinda
02- Bir Düs
03- Sözcükler Sehri
04- 90′li Yillarin Aski
05- Yaslaniyoruz Galiba
06- Askini Bana Ver
07- Gerçegin Ta Kendisi
08- Bir Zamanlar
09- Güneye Dogru
10- Baglanmistim Sana


Part. 1

Part. 2

5 Kişi Yaladı :

Neslihan | 10 Ocak 2009 14:55

teşekkürler(:

b'locked | 16 Ocak 2009 01:21

eeey gidi günler demek istiyorum sayın seyirciler

Pina | 16 Ocak 2009 09:11

Bu albümü annem dinlerdi bir ara çok, yıl 1997-98 civarı olmalı. Ben de ilk defa James ve Dev Şeftali'yi o zaman okumuş olmalıyım ki ikisi hep birbirini çağrıştırıyor. Benim (ve annem) dışımda kimse bilmez kabul ederdim, görünce çok değişik oldu.

Vaykorus | 22 Ocak 2009 23:39

Ne demek Neslihan hanim.

Evet.. hey gidi gidi gunleri takviyeliyecegim zamanla hanim kizim hehe

Aslinda oyle dunudugumuz pek cok seyi bizim gibi dusunen pek coklarinin odasinda kapanip muzik dinleyen insanlar oldugunu bilmemiz ve ogrenmemiz gerek sanki.. Tesekkurler guzelim anisal kurum icin Pina..

Adsız | 1 Mart 2009 02:00

ne kadar guzel bir album. upload eden kimse cok tesekkur ediyorum. mutlu oldum...

Yorum Gönder

.

.

Öpücük