Pulp - Different Class


Yazıya başlamak her zaman sorun olmuştur benim için ilk cümle sendromu diyebilirim buna ki şuanda bundan sıyrılmış durumdayım bunları anlatırken çoktan başladı herşey : )
Yıl 1995.. İngiltere de ekim ayı yani sonbahar Different Class çıkış tarihi ... Pulp' ın Brit Pop a kazandırdığı '' farklı'' bir renk.. Neden farklı olduğunu açıklamamda gerek biliyorum, bu albümü çalışan kesimin yani ortadireğin trajikomik ve hüzünlü , neden burdayım hissini hep yaşarken orda olmakda isteyen, pazartesileri sıkıntı yaşayan, hafta sonları için küçük karton kutu evlerinde hayaller biriktiren başarısız romantiklere yazılmış liriklerle , klavye -gitar ağırlıklı pop hüznünü ve neşesini; tok yorum , tiyatral jargonlu vokalle (Jarvis Cocker** Singer-songwriter) Different Class ''farklı sınıf'' diyerek sundular.
Dinlerken soundun ve liriklerin samimiyeti ve ulaşılabilir güzelliği ile sanki birlikte yüz kızartıcı, umutlu, yalnız, komik, trajik seksüel anlarımızı konuşup yaşıyoruz (otobüste yalnız, evde yalnız, sokakta yalnız, gece yalnız, gündüz yalnız dinleyerek). Artık yayını terk etmem gerekirse different class ingiliz müziğinin en naif ve dramatik albümlerindendir bütün hikayenin özeti.
Dipnot: Albüm kapağının albümün ismiyle uyumu dikkat çekici.
Different Class 1995
1. Mis-shapes
2. Pencil Skirt
3. Common People
4. I Spy5. Disco 2000
6. Live Bed Show
7. Something Changed
8. Sorted for E's and Wizz
9. F.E.E.L.I.N.G.C.A.L.L.E.D.L.O.V.E.
10. Underwear
11. Monday Morning
12. Bar Italia
Download: Pulp - Different Class 1995

0 Kişi Yaladı :

Yorum Gönder

.

.

Öpücük