Brodcast


'Warp Records' etiketiyle 2003 yılında çıkan 'Haha Sound' döneminde verdikler bir Röpt. olayında şöyle bir demeci verip sound anlayışlarındaki önemli özelliği dile getirmişlerdir.


(? 1) : 'The United States Of America' veya 'Ennio Morricone' gibi isimleri ilham kaynaklarınız olarak gösteriyorsunuz.Fakat bunlar müziğinizi nasıl etkiledi ?

Tim Felton (Gitar) : 'The United States Of America' söz konusu olduğunda, verdikleri sound'un yorumunda çok, bu grubun fikri önemliydi. Avandgarde'ı Pop ve Rock ile kaynaştıran 1960'ların sonlarındaki bir kaç gruptan biriydiler. Belki 'Velvet Underground'a öyle.Bunu dinlediğinizde, şarkı yazmada sahip olabiliceğiniz özgürlüğü akla getiriyor. Yani akorlar ve bunun gibi şeylerle bağlanmak zorunda kalmıyorsunuz. Yani bir şarkının düzenlemesinde ve sound'unda her yere gidebileciği fikri bize çekici geldi.
James Cargill (Bass) : Sanırım bu albümde gerçekten sevdiğimiz bu fikri uyguladık ve kendi sound'umuzu gerçekleştirdik.

(? 2) : 'Haha Sound' James'in evinde kaydedildi. Kaydetmede gösterdiğiniz yavaşlık, albümü nasıl etkiledi ?

'Trish Keenan' ( Vokal) : Bize biraz özgürlük sağladı.

'James Cargill' : Ayrıca beraberinde bir çok problem getirdi. Bunu gerçekten yapan çok fazla grup tanımıyorum.

'Tim Felton' : Sanırım stüdyo senin evine (James) taşındığında herşey karman çormandı. Ne olcaktı ? . Geri taşınmıştık, her şey yanlış gidiyordu, Neil başladığında (Neil Bullock/Davul) ve Davul halledildiğinde bile, zaman çok önemliydi. Hedeflediğimiz tarihlere yetişemiyorduk ve kendimize bir baskı uyguladık.


'Haha Sound' albümünden 4 kayıt sizlerle..



0 Kişi Yaladı :

Yorum Gönder

.

.

Öpücük