Hey Rabies - EP-1 (2010)


Bunu yazarken hemen hemen medeniyetin pek bozamadığı bir yerdeyim. Hava iğrenç sıcak ve kara sinekler baş edilemeyecek kadar fazla. Annemin pazardan hoş koku yayması ve sinekleri kovması için aldığı fesleğen maalesef bir işe yaramıyor. Belki de tersine sinekleri çeken şey fesleğendir. Konum olarak iki tepeceğin ortasına yayılmış zeytinliklerin arasında bir yer, genelde esintilidir ancak şu saatlerde, ki an itibari ile 13:11, yaprak kımıldamıyor. Bunları özendirmek ya da sıcaktan kaynaklı perişanlığımı gözünüze sokmak için değil birazdan bahsedeceğim kaydın maksimum etkisini yansıtmaya çalıştığım için yazıyorum.

Berk bana bu yeni Hey Rabies yavrusunu küçük gezimden önce yollamıştı. Zorunlu da olsa curcunadan uzakta dinlemek daha mutlu etti beni. Elbette kulaklıkla da dinleyebilirdim ancak bu denizde açılmak varken havuzda yüzmeye mahkum olmak gibi bir şey. Gerçi kulaklıkla dinlemek bence bir nevi övgüdür ama sanıyorum Berk’in bereketine şükranlarımızı sunmamız istense 35-40 derecede terden ve nemden yapış yapış olmuş ellerle ritim tutmak yeterli olurdu.

E nasıl bu yeni kayıt diyecek olursanız, daha önce buradan kendisiyle yaptığımız röportajın yanınde eşantiyon olarak verdiğimiz Hey Rabies albümünden biraz farklı olarak kulağa daha yumuşak, dinlemesi kolay ve daha uzun parçalar geliyor. Ağzına kadar casiotone seslerle doldurulmuş bu ep uzanamadığımız bir sürahi buzlu limonata etkisi yaratıyor.

Of gerçekten o kadar “yaz” ki bu albüm her parçada zaman içinde bir şekilde geçirdiğiniz yaz tatillerine yolculuk yaptırıyor. İlk parça Rev ile komşuya gidip ataride araba yarışı oynarak geçirdiğiniz, Sheena Is A Punk Rocker’la ergenlik döneminizde kızlara hava atmak için yaptığınız maymunluklar ve başarısızlıklar geliyor akla. Hemen ardından gelen Casing oldukça hüzünlü. Her gün plajda görüp içinizin eriten sizden yaşça büyük olan ve hiç tanışamadığınız o ablayı uzaktan izlemek gibi. Arada bir Yo La Tengo helvası yediriyor Hey Rabies bize. Does It Really Work ise parktaki çocuklara bakarken elinizde eriyen bir dondurma ve mutlu bir son.

01 - Rev

02 - Sheena Is A Punk Rocker

03 - Casing

04 - Hey Rabies vs Yo La Tengo

05 - Does It Really Work

Evet bunu istiyorum!



2 Kişi Yaladı :

Vaykorus | 25 Temmuz 2010 11:51

Teşekkürler; düşünceli yazın ve paylaşımın için..

eat your parents | 25 Temmuz 2010 13:15

bence teşekkürleri berk'e iletelim :)
sana da teşekkürler

Yorum Gönder

.

.

Öpücük