Daire 2: General Gramofon - Prime (2010)



Kim ne derse desin.. 2005'ten beri ülkemiz de müzik adına çok şey yapıldı. Özellikle yenilikçi bir müzik anlayışı oluştu ve son 5 yılda iyice oturdu bu durum. Elbette yenilikçi müzik anlayışı son 5 yılda yapıldı sadece demiyorum, diyemem de.. Zamanında gayet de denenmiş bazı soundlar, TV ve Radyo'larda boy göstermeyip, el altından, kulaklardan zarlara doğru ilerlemiş ve duyulmuş.

Ama son 5 yılda çok önemli ses oluşumlarının sahipleri boy gösterdi. Öncelikle Peyote olmak üzere mekan sahiplerinin de katkısı büyük aslında bu konuda. Halk arasında yaygınca dinlenilen türleri sevmeyen ve hep uzak duran insan toplulukları, mekanların da cesaretli kararından sonra, bir şekilde bir birlerini de bulup sahnelere atlamış oldu. Atlayanları görenler de, evlerindeki mahsenlerinden dışarıya çıkmış oldular ve böylelikle son 5 yıl da bitmiş oldu...

Ve 5 yıl da çok değer projeler oldu. İnsanlar, genelde anlam vermekte zorlandılar bu denli ilgi ve alakalı olmama. Bazıları yerli işleri tu ka ka etmeye devam etti, kusur arama modasına katıldı ya da türkçe müzik dinlemiyorum mantilitesiyle yanıp tutuşmaya devam ettiler. Nedir bu topraklardan çıkan işlerle alıp veremedikleri, sanırım kendileri de bilmiyor, 2-3 proje dinleyip, gerisine bakmayı istemeyenlerle doluyduk. Hayatta her daim karşımıza iyi şeyler çıktığı gibi, kötü şeyler ya da bize kötü gelen şeyler elbette çıkacaktır. En zevklisi de bunları yaşayarak öğrenmektir kanımca. Tu ka ka etmeden önce lütfen bir şans verin diyorum her hangi bir şeye. Sadece müzikle sınırlı değil bu.. neyse bu konu derin ve bir o kadarda girdaplı. Bir gün belki ele alırım ama şimdi konumuza dönmek istiyorum.

2 Harika müzik insanından, unutulmayacak güzellikte bir uzun çalar bu.. Replikas, Proudpilot'ın tonmaister işlerine bakan önemli şahsiyet, Mayzerkaiser'ın baş adamı (a.k.a Kokan Dellec) Gökhan Deneç ve Nekropsi'nin telli adamı(a.k.a. gg) Gökhan Goralı'nın beyinlerinden akan ses planlarının kayıt sonucundan oluşan bu albüm, ülkemiz standartlarına tokkat etkisinin güzel bir yansıması olarak kabul görüyorum.. Albüm ilk dinleyişle hafızanıza yer ediniyor ve uyanıklığınızın düşlerine soundtrack oluyor. 2006-2009 arasında yapılan kayıtlardan oluşuyor albüm ve çıkış tarihi yeni yıla girdiğimiz haftalarda oldu.. Tutmak istediğiniz elin sahibine dokunma cesaretini veriyor ve çocukluğunuzun atmosferinde yeşillikle boğuşma isteği kadar kıpırtı oluşturuyor. Soğuk sıcağa, sıcak buzlara karışırken, yatağa var gücünüzle ağırlığınızı koymak istiyorsunuz. Sırtınızdan akan terin okşaması kadar özel, merdiven korkuluklarından kaymak kadar güzel..

Geçen ay Arka Oda'da gerçekleşen Kuupuu konseri öncesi yarım saatlik uçurucu bir dinleti gerçekleştiren "Daire 2: General Gramofon" (D2GG), 12 Mart Cuma akşamı "Ychorus Volume Serisi # 1" adı altında gerçekleştireceğimiz Ychorus gecesince, Kadıköy / 6:45 Gram mekanında, boyuttan boyuta atlamamızın yegane nedeni olucaklar.. Girişlerin ücretsiz olduğu gecenin DJ'i ise nadide dışa vurum projesi In Between'nin gitaristi Emre Aksoy olucak.


Heyecanla beklediğimiz geceye tüm Ychorus takipçilerimizi ve takip etmeyipte yerden yere vuran tüm insanlığı hatta tüm hayvanlığı beklerim..

Dimdip Notumsu Not: Gelecek ve bizi yalnız bırakmıyacak olan herkesin koltuk altından öpeceğim. Söz.






Daire 2: Genel Gramofon - Prime (2010)

Tracklist:

1 Kişi Yaladı :

1977 | 10 Mart 2010 13:11

nerden edinebiliyoruz?

Yorum Gönder

.

.

Öpücük