Red Tide - Red Tide EP (2009)



Last.fm'e bakıldığında Red Tide adı altında birden fazla grup görüyoruz. Bir metal grubunun yanında bir de progressive, hardcore grubu Red Tide görüyoruz. Burada tanıtmak istediğim adamlar ise başka bir Red Tide.

Los Angeles çıkışlı bu grup Spencer Mandel, Teddy Cafaro, Giuliano Pizzulo ve Adrew Clinco abilerimizden oluşmakta. Kendilerinden myspace aracılığı ile haberim oldu, pek de güzel oldu.
Eski dost olan bu gençler çoğu grup hikayesinde olduğu gibi beraber vakit geçirirken bir anda grup oluvermişler. Tarzları hakkında bir şeyler söylemek oldukça zor çünkü yayınladıkları ilk Ep'lerinde tarzdan tarza geçişler görüyoruz. Atmosferik bir altyapı üzerine yumuşak vokaller ve ortalama diyebileceğimiz post rock ritminde bir garage rock grubu düşünün. Red Tide için uygun bir tanım olabilir bu. Çok garage'lık bir durum yok gibi gözükse de bu grubun kendi tanımlamalarından biri. Aslında bu ep'nin ilk iki şarkısı If By Land ve If By Sea, hem tek tek hem de aradaki geçişi de katıp bir bütün olarak ele aldığımızda (ilk şarkının başından ikinci şarkının sonuna kadar olan süreç) grubun genel yapısını ortaya koyuyor. Bu iki şarkıdan sonra gelen Parcel ise bence ciddi anlamda ep'nin göz bebeği. Bir anda huzurla karışık bir hüzüne boğuveriyor insanı. Albümün geri kalanında ise grubun Treehouse ile beraber post rock'a da göz kırptığını görüyoruz.
Sözün özü, karşımızda farklı tarzlara hakim olmaya çalışan taze bir grup var. Ep, grubun bandcamp sitesinden de değişik formatlarda indirilebiliyor. İyi günlerle dinleyiniz.




tracklist:

01 - If By Land
02 - If By Sea
03 - Parcel
04 - Baggage Claim
05 - It's Mine
06 - Treehouse
07 - Love Email


Evet bunu istiyorum!
http://redtide.bandcamp.com

0 Kişi Yaladı :

Yorum Gönder

.

.

Öpücük