Shapes Stars Make - These Mountains Are Safe (2010)




Shapes Stars Make, Michael Gooden, John Cook ve Zachary Edwards'tan oluşan Dallas'tan yeni sayılabilecek bir trio. 2008'de çıkardıkları kendi adlarını taşıyan EP'den sonra, daha önce Explosions in the Sky, The Appleseed Cast, This Will Destroy You gibi yerinde ağır gruplarla çalışmış John Congleton prodüktörlüğünde çıkıyor ortaya These Mountains Are Safe.

Genel olarak bakıldığında grubun ismi size bayağı bir ipucu veriyor müzikal oluşum ve yaptığı işler hakkında. EITS, Mono, This Will Destroy You gibi gruplardan ne kadar etkilendikleri çok açık. Hani bunlardan çok az farklı olarak işin içinde biraz da vokal var. Bu tarz içinde vokal kullanmak çok ama çok riskli ve vokal gücünü doğru kullanamazsanız gerçekten kendi kuyunuzu kazmış olursunuz. Ancak SSM'ye baktığımızda vokalin o kadar da sırıtmadığını göreceğiz. Immanu El gibi yumuşak ve ürkek değil ama kulağınızı tırmalamayan bir erkek vokal o kadar da sorun yaratmıyor. He tabi her şarkıda duyuyor olsak işler biraz değişebilirdi.
Sözün özü; özlediğimiz, katıksız post rock.


Evet bunu istiyorum!

3 Kişi Yaladı :

pecuchet | 20 Ocak 2010 00:33

mogwai in cody sini çok sevdiğimden bu albümü indirmeye karar verdim... işte bu da böyle bi anımdır:D

Vaykorus | 20 Ocak 2010 00:43

Teşekkürler.

eat your parents | 20 Ocak 2010 01:38

sizlere teşekkürler. bu arada zachary edwards ne adammış. videolarda davulla bayağı kendinden geçiyor. buradan da tebriklerimi iletiyorum.

Yorum Gönder

.

.

Öpücük