Brian Eno - Before And After Science


Space Ambient abidesi Brian Eno'dan 1977 çıkışlı Before And After Science albümü blogda.. Bu albümde Space Ambient tadı çokda fazla alamadığımız, ama zengin bir sound karşımızda. Albümdeki enstruman ve müzisyenlere şöyle bir bakmanızıda tavsiye ederim.

Brian Eno – voices, synthesizers (Minimoog, EMS Synthi AKS, Yamaha CS-80), guitars, synthesized percussion, pianos, brass, vibes, metallics, bell
Paul Rudolph – basses, rhythm guitar
Phil Collins – drums
Percy Jones – fretless bass, analogue delay bass
Rhett Davies – agong-gong, stick
Jaki Liebezeit – drums
Dave Mattacks – drums
Shirley Williams – brush timbales
Kurt Schwitters – voice
Fred Frith – guitars
Andy Fraser – drums
Phil Manzanera – guitars
Robert Fripp - guitar
Hans-Joachim Roedelius – piano
Dieter Moebius – bass, piano
Bill MacCormick – bass
Brian Turrington – bass

Albüm çıkışı 1977 olunca, ister istemez 70ler tadı almamak elde değil tabi. 10 kayıt bulunan Before And After Science albümün 6. kaydından sonra gelen kayıtlarda Ambient havayı içimizde hissetmek elbette mümkünleşiyor ve Brian Eno önünde tekrardan eğilmeden duramıyorum. Bu arada belirtmek isterim ki Cocteau Twins müziğe başlarken Brian Eno etkilişimli müzik yapmak istiyoruz diye yola koyulmuş ve leziz sound, kayıt, albümler yapmıştır. 1986 yılında bir diğer Pianosal Ambient uzmanı Harold Budd ile ortak albüm kaydetmişlerdir. Zamanla eklemek istiyorum diğer Cocteau Twins albümlerini ve tabii ki Harold Budd ile yaptıkları The Moon And The Melodies albümünü.

Prodüktörlüğünü Brian Eno ve Rhett Davies'in üstlendiği Before And After Science albümünü orjinal CD'den ekledim. Art Rock/Ambient tadında olan albüm tavsiyem elbette.

Before And After Science 1977

1. No One Receiving
2. Backwater
3. Kurt's Rejoinder
4. Energy Fools the Magician
5. King's Lead Hat
6. Here He Comes
7. Julie With ...
8. By This River
9. Through Hollow Lands
10. Spider and I

0 Kişi Yaladı :

Yorum Gönder

.

.

Öpücük