Sad Eyed Lemurs


Sad Eyed Lemurs ile 2000'lerin başında Kod Müzik'ten ücretsiz edindiğim ve üzerinde ismi dışında bir şey yazmayan 22 parçalık albümle tanıştım.

Ücretsiz dağıtılan albümden beklentim yoktu, dinlediğimde ise ağzım açık kaldı.

Canlı enstrümanlar kullanılmasına rağmen kayıt, profesyonel albüm temizliğindeydi. (Evde kayıt ortamı kurmanın, maliyet dolayısıyla bu kadar kolay olmadığı zamanlardı.)

Teknik anlamda eleştiri yapacak bilgiye sahip değilim ama meraklı bir dinleyici olarak diyebilirim ki esas önemli olan, albümün, müziğin, parçaların özgünlüğüydü. Oluşturan, dinleyicisine hislerini olduğu gibi aktarabiliyordu.

Yazı, yakın zamana kadar "Ne yazık ki uzun süredir sesi, soluğu çıkmıyor"la devam ederdi ama sevindirici şekilde, sessiz kaldığı yıllar boyunca bir umutla internetteki aramalarım, geçen yıl karşılık buldu.

Mert Başaran, Sad Eyed Lemurs projesine ait parçaları, geçen yıldan bu yana, giderek azalan aralıklarla Youtube üzerinden yayınlıyor.

Bu ay "Desert" adını verdiği yeni bestesinin de yer aldığı birçok parça yayınladı. Konser verme ihtimali de var, o da olursa ne güzel olur.

Kendine has müzik yapan,  ülkenin "underrated" müzisyenleri arasında başı çektiğini düşündüğüm Sad Eyed Lemurs'u takip etmeniz dileğiyle...

0 Kişi Yaladı :

Yorum Gönder

.

.

Öpücük