G. Lucas Crane / 27 Ekim Peyote, 30 Ekim Arka Oda

NONHORSE from Yee on Vimeo.





Batur Sönmez tarafından 2006 yılında kurulan Noiseistanbul, hem sanatçının kişisel görsel işitsel projesi, hem de bu gösterilere ismini veren ve ülkemizde noise müziğini temsil eden ilk ve tek oluşum. Bu ay arkaoda’da ikincisi düzenlenecek olan ve konuk müzisyenlerin birlikte doğaçlama şeklinde “jam session”lar yaptığı Noiseistanbul konserleri, adı üstünde İstanbul’u noise müzisyenlerinin buluşma mekanı yapmayı amaçlıyor.

Etkinliğin bu ay ki ayağında ise şehirleri özelinde ülkelerini, Noise müzik adına temsil eden, Amerikalı müzisyen G. Lucas Crane ve Türk müzisyen Batur Sönmez 'in ortak performansı olacak ve Deliköpek ise özel performansıyla geceye katılacak.   Gecenin Ameirkalı konuğu New Yorklu G. Lucas Crane psychedelic rock grubu Woods, kolaj müzik projesi Nonhorse, deneysel tiyatro Performance Thanatology ve gösteri serisi Mortal Kombat ile de tanınıyor. Crane benzersiz tarzını analog bant cihazları, ses, saha kayıtları ve dijital çöp denilecek ögeleri spontan canlı kayıtlar ve performanslar oluşturmak için kullanıyor. www.nonhorse.com/



Batur Sönmez ise experimental, electronic, industrial, noise müzik alanında yaptığı çalışmalarla tüm dünyada tanınan Batur Sönmez Japonya'dan İspanya'ya, Rusya'dan Lübnan'a, dünyanın birçok ülkesinde çok çeşitli festival ve konserlere katıldı. Gecenin diğer konuğu Deliköpek ise ressam, müzisyen ve performans sanatçısı, Dinar Bandosu’nun kurucu üyelerinden Asaf Zeki Yüksel’in solo projesi.

www.myspace.com/batursonmez

www.myspace.com/noiseistanbul

www.myspace.com/delikopek



0 Kişi Yaladı :

Yorum Gönder

.

.

Öpücük