Stafrænn Hákon - Gummi



Ülkemizde cılkı çıkmış modalara aday olanlardan biri de Iceland.. "İzlada'dan ne çıksa dinlerim" mantığıyla ilerleyen müzikal gidişatlar acaba nereye yol alıcak çok merak ederken.. imdadıma bir Superman edasıyla "Stafrænn Hákon" yetişiverdi.
Geçen haftalarda atıcağım albümü bir türlü sıra gelmedi ki kısmet şu zamanıymış. Albüm oldukça güzel ve rahatlatıcı. 9 kayıt bulunan albümün ismi "Gummi".. Dikkatimi en çok düzenlemelere verilen önem çekiyor. Büyük heyecanla kaydettiklerini düşündüğüm albüm halen moda olmuş durumda değilken ve çıkalıda sadece 1 yıl olmuşken bu fırsatı kaçırmayın diyorum..
"Iceland" isminin yücelmesini sağlayan ve hemşerisi olan "Sigur Ros" kaplıcaları sonrası en iddalı iş.




Köy: Iceland

Ay: 2007

Favoritetrack: "Hausi" ve hepsi

Soundsal anlayışı: Post Rock, Ambient, Experimental, Space Rock, Shoegaze, Electronica, Yaylı sevgisi
Members: Ólafur Josephsson, Samúel White, Daniel Lovegrove
Discography

Eignast Jeppa (2003)
Í ástandi rjúpunnar (2004)
Skvettir edik á ref (2003)
Ventill / Poki (2004)
Gummi (2007)
EP
7" Split on Awkward Silence W/ Emery Reel (2004)
Tour EP W/ Dialect (2004)
Glussi Christmas 7" (2004)
Sprengir Ílát EP(2006)


(2007)

01) árn 02) Svefn
03) P-rofi
04) Rjupa
05) Hausi
06) Kvef
07) Þurr Þurr
08) Glussi
09) Veggur


3 Kişi Yaladı :

1977 | 8 Ekim 2008 17:16

izlanda'dan ne çıksa dinlerim...

Cocteau Twins | 8 Ekim 2008 21:35

Çılgınsun : )

supersonik | 9 Ekim 2008 20:43

muazzam bir kapak.

Yorum Gönder

.

.

Öpücük