Curve - Doppelgänger


Eskilerden, ömrü kısa olmuş pek çok grubu tanıyorum ama içlerinde hiçbirisi Curve’ ü bilmek ve seviyor olmak kadar özel hissettirmemiştir. Senelerce merak edip, Hollanda’ da şans eseri tanıştığım Michael Van Dijk adlı vatandaşın plak kolleksiyonunu karıştırırken yakalamıştım Doppelgänger albümünü. 92-93 yıllarında Blue Jean dergisinin son iki sayfasında kendisine yer bulan “Cool” isimli alternatif müzik köşesinde Young Gods ile birlikte en çok takdir edilen gruplardan biriydi Curve. Şimdi hala gupürlerini sakladığım o ulu köşeyi hazırlayan yazarın adını hatırlamıyorum maalesef ama yıllarca aralıksız dinlediğim Pablo Honey, Rid of Me, New Wave, Made of Stone gibi albümlerin adını ilk kez o “Cool” köşede okumuş, araştırmaya başlamıştım, onun yüzündendir Suede hastalığına bulaşmışlığım. O köşede yazılan bir yorum da Suede’ in The Smiths’ den boşalan tahta oturmuş olabileceğiydi. “Nasıl, ne menem bir tahttır?” diye başlayan meraktır hep başımı yakan.

Eindhoven’ ın bir kenar mahallesine frensiz bir bisikletle yaptığım maceralı bir yolculuk sonunda ulaştığım Michael’ in plaklarını maden bulmuş gibi kurcalarken, Fait Accompli’ yi dinlediğimde unutulmaz bir indie klasiği ile müşerref olduğumun farkındaydım. Plaklarının hiçbirinden vazgeçmeyeceğini anladığım genci anlayışla karşılayarak kendim için olabildiğince kaset kopyalamaya başlamıştım oracıkta. Agresif ritmlere eşlik eden gürültülü gitarlar, Toni Halliday’ in yoğun, uçan vokalleri tam arayıp da bulamadığım şeydi. Oradan çıktığımda hiçbir zaman onun gibi sörf ya da dalış yapmak için dünyayı gezemeyeceğimin farkındaydım ama bulduğum hazineye de sıkı sıkı sarılacaktım.



http://rapidshare.com/files/142907415/curve-doppelganger__1992_.rar.html

2 Kişi Yaladı :

kemküm | 8 Eylül 2008 20:45

akşam akşammm ne güzel oldu bu böyle!..çok sevdim, saolun varolunn:)

she | 9 Eylül 2008 23:50

oldukca ılgımı cekebılecege benzıyor.. dınlemedım daha yolda gelıyor.. ama ben sımdıden tesekkurlerımı sunmak ıstıyorum.. sagolun..

Yorum Gönder

.

.

Öpücük