Low Low Low La La La Love Love Love - Ends Of June

Kış çocukları öteki mevsimlerde doğanlara göre hep biraz daha “açık” olmuşlardır. Sonbahar çocuklarının muğlaklığı onlarda hiç yoktur mesela. Yahut nevbahar çocuklarının gizi. “Low La Love” diye kısaltasım geldi onları. Bu isim, bir maske gibi örtüyor çünkü sadeliklerini. Low Low Low La La La Love Love Love küçük bir çocuğun ağzından çıkma bir tekerlemeye benziyor, low’dan love’a geldikçe, aşık bile oluyor..

Yere düşen bir yaprak naifliğinde sesleniyor bize grup, İngiltere’den. Pek bilindikleri –yahut bilinmek istedikleri- söylenemez. Kalsınlar böyle, istiyorsunuz zaten dinledikçe, böyle “içten” gelsin sesleri, televizyonun ve tüm kitle imha araçlarının dalgalarına kapılmadan. “Kışın kurulduk biz” diye not düşüyorlar kendilerine. Okuyup görelim, ona göre dinleyelim onları diye, “sakın yaz çocuğu neşesinde görmeyin bizi..” der gibi… Uyuyoruz dediklerine ve kulak veriyoruz hepsine birer birer. Yer yer Elliott Smith’e varıyor vokallerinin sesi, Elliott kadar huzursuz, Elliott kadar hüzünbaz tınlıyor..

Şarkılar, dibe vuruyor kimi zaman, bazen en tepeye çıkıyor; bir mızıka sesinde hayat buluyor –Eminönü’ndeki amcaların çaldığı gibi, tıpkı-, kimi zaman da, “ötekiler kadar normal” tınılara bırakıyor kendini. Aklı uçup götürüyor, yerine getiriyor, kanatlandırıyor..

Dinlemeyene farz, dinleyene sünnet kılınıyor.. Şeker niyetine, kapı önüne gelen indie, post-rock sever çocuklara.

Download Mediafire: Low Low Low La La La Love Love Love - Ends Of June 2007

2 Kişi Yaladı :

Adsız | 10 Kasım 2008 08:45

link patlamis.

pdd | 24 Şubat 2009 07:18

ve linkin patlamasını kimse sallamamış (:

Yorum Gönder

.

.

Öpücük