0 com

Lumisokea ‎- Apophenia [2014]



Nu.D-38 İlk Türk yolcu uçağı. Modeli Türk mühendisleri tarafından çizilmiş, motorlar hariç tüm aksam Türk teknisyen ve işçileri tarafından yapılmıştır. Nu.D-38 adıyla anılan ve saatte 325 km sürat yapabilen bu uçak 6 kişilik olup, çift kumandalı, 2200 devirli 2 adet 160 beygir gücünde motorla donatılmıştı. [2]
Boş ağırlığı 1200 kg. Dolu ağırlığı ise 1900 kg.dır. Tam depo yakıt ile 1000 km. olup 325 km. menzile sahiptir. 3,5 saat havada kalabilmektedir. Tavan irtifası 5500 metredir.
İlk denemeleri pilotlar Basri Alev ve Mehmet Altunbay tarafından yapılmış ve devam eden uçuşlarında Galip Demirağ'da katılarak bu uçakla Ankara ve İzmir’in yanı sıra Atina ve Selanik’e de gitmiştir.
Deneme uçuşlarından olumlu sonuçlar alınması üzerine 26 Mayıs 1944 tarihinde yapılan "Nu.D-38" uçağı İstanbul-Ankara seferine başladı. Uçakta 2 pilot, Tasviri Efkar gazetesi sahibi Ziyat Ebuzziya , Vatan gazetesi muhabiri Faruk Fenik ve sahibi Nuri Demirağ vardı. Uçağı Ankara Havaalanına başarı ile indi.
Atölyede yapılan Nu.D-38 uçaklarının testlerinde kullanılmak üzere Yeşilköy'de, şu anda Atatürk hava limanı olarak kullanılan, Elmas Paşa Çiftliği satın alınarak, 1559 dönümlük geniş bir arazi üzerinde, (1000 x 1300) metre ölçülerinde bir uçuş sahası yaptırıldı. Bu saha üzerine Nuri Demirağ Gök Uçuş Okulu, uçak ve tank tamir atölyesi, hangarlar ile deniz tayyareleri için sahilde bir kızak yapıldı.
Almanya'ya sipariş edilen ancak bedeli ödenmesine rağmen savaşın başlamasıyla Türkiye'ye gelmeyen hangar Türk teknik personelince inşa edildi. Yeşilköy tesisleri 17 ağustos 1941'de törenle hizmete açıldı.



Lumisokea ‎- Apophenia [2014]


  • limited download: 30



0 com

2013






Geçen yılın önemli bilmemnesi durumlarına pek girmeyi sevmiyorum ama yapılanları okuyorum tabii, zevkli oluyor. Bana göre farklı, onlara göre çok farklı listeler uzayıp, durmadan gidiyor..

2013'ün en iyi konseri kısmına değinmek isterim ki; evet, hepsine elbette gitmedim ama bazılarına da kaçırmak olmazdı tabii. İşte bu konser de; 27 Ekim 2013 tarihli NADJA konseri idi.. 

Uzun zaman metal, rock ve bağlantılı tür ve dalları dinleyen ama sonradan Electronic tabanlı, bol sallanmalı dans şarkılarıyla kendinden olduğu gibi geçen insanların da orada olup, büyük bir tekme-tokat silsilesiyle baş başa kaldıkları ve kendinlerine geldikleri konserdi, diyebiliriz rahatlıkla.. Sevenin orgazm, sevmeyenin de koşarak kaçma girişimi yaşadığı konser, gerçekten çok, çok iyiydi! Mekan da oluşan ses yükselmesi ile her an yan komşuların yada aynasızların basacağını sanırım hepimiz ara, ara düşündük orada.. Arkaoda'daki küçücük konser alanında, dev gibi bir şey oluşmuştu sesten ve giderek de büyüyordu! Saatlerce sürmesini dilediğim konserde ki şaşkınlığımı ve zevkten dört bucağımı doldurduğum anları hiç unutamayacağım sanırım..

Tanıdığım ve seveceğini düşündüğüm tüm insanlar beynimden film şeridi gibi geçti.. gerçekten! Ne kadar çok şey kaybettiklerini yazmasam daha iyi, evet. Konser öncesi, CD/Plak/Tişört için açılacak standı kendi elleriyle açan NADJA ve hemen yanlarında sadece benim olmam.. İngilizce bilmeyen ben ve birbirimize yan gözle bakıp sempati duymamız ve o boşluksal sessizlikte döne, döne bir yokulup, bir var olmamız, müthişti! Hemen bir tişörtlerini satın almak isteği ile yanıp tutuşan ben ve tişörte bakarken bana br şeyler söyleyip gülmeleri ve benimde hiç anlamadığım halde gülümsememle, dillerimizin yoksunluğunu her iki taraf böylelikle anlamış olmuştu ve artık dönerek, uğultular eşliğinde var olan sessizliğe kendimizi tekrar bırakmıştık..

Konserin, benim için çok da enteresan bir durumu var aslında.. Enterean diyorum çünkü böylesi sanırım hiç başıma gelmemişti. Konser haberini almadan 6 gün öncesi, yolda  dinlemek adına en çok takıldığım 2 isim Aidan Baker ve NADJA idi. Daha sonra, bir arkadaşımla NADJA ve Aidan Baker'dan muhhabbet ettik ve eve gittim. Bilgisayarı açtığımda, gördüğüm etkinlik haberine cidden inanmakta zorlandım. 27 Ekim 2013, NADJA konseri diyordu! Bir süre öyelece kalakaldım.. 2 Kişiden oluşan NADJA'nın, uzuvları daha uzun olan elemanı da zaten Aidan Baker'dı ki; bilenler bilir ama bilmeyenler de elbet olacaktır.

Bitiriyorum. Bu konser, hayatımda çok büyük yer etti ve ben hala 27 Ekim gecesini ve Kadıköy'ün o huzurunu üstümden atabilmiş değilim.. Atmak istemiyorum ve zaten atamıyorum da.. Hem fikirlerime de, iki elimi sallıyorum ve konseri gerçekleştiren BANT tayfasına da bin, bin, teşekkürlerimi borç eyliyorum.




Dimdip not: Uzuun zamandır yazı yazmıyordum, cidden iyi geldi. Özlemişim..
0 com

Albert Fish Is My Hero




Coming Soon ! / Pek Yakında !
0 com

First Flush - Lykkeven



Murat Can anısına.. seni çok özlememiz hiç bitmeyecek Murat'ım..
0 com

+2H-2N - Attention Les Fachos Ont Des Flashballs (2006)



Konuşma Sentezleyici veya Speech Synthesizer, bilgisayarlarda kullanılan, metni konuşmaya çevirici (Text to Speech - TTS) sistemlerine verilen addır. Bu sistemlerde bir dilin tüm ses bilgisi ve benzeri kurallarına göre çevri yapacak şekilde programlanırlar. Bu sentezleyicinin metni doğru telaffuz etmesine neden olur.
Sentezleyiciler bilgisayarın içindeki slotlara takılı bir kart olarak, bazı arabirimler ile bilgisayara bağlanan bir cihaz veya ses kartında entegre olarak bulunabilir. Sentezleyicinin ses tonu insan sesine yakın veya insan sesine pek benzemeyen bir kalitede olabilmektedir.




+2H-2N - Attention Les Fachos Ont Des Flashballs (2006)


  •                                                                                                                        limited download: 53

2 com

Aieyiyiyi - Manners (2011)


Radyasyon Onkolojisikanser tedavisinde iyonizan ışınların kullanılması ile ilgili bilim dalıdır. Radyoterapi ile eş anlamlıdır. Günümüzde kanser tedavisi ile ilgili bilim dalların onkoloji genel tanımı altında sınıflandırılmalarından ötürü radyoterapi yerine Radyasyon Onkolojisi terimi kullanılması tercih edilmektedir. Onkolojik bilimler ya da tedaviler Cerrahi Onkoloji,Klinik Onkoloji olarak iki bölümde sınıflandırılabilir.Klinik Onkoloji, İngiltere'de ve Birleşik Krallığın eğitim düzenini tercih etmiş ülkelerin çoğunda, tek başına bir uzmanlık dalı iken dünyanın pek çok ülkesinde Tıbbi Onkoloji ve Radyasyon Onkolojisi adı altında ayrı ayrı düzenlenmiştir.Radyasyon Onkolojisi,kanser tedavisinde tek başına ya da diğer yöntemlerle (kimyasal veya fiziksel) birlikte,ışınlama yöntemlerini inceler,geliştirir.






Aieyiyiyi - Manners (2011)


  • limited download: 24




.

.

Öpücük