0 com

Lionel Marchetti and Yôko Higashi – Pétrole (2009)


Untitled 1-6

3 com

Orphax - Sæti (2002)


Ölüm..
Ölüm gerçekten acaip bir şey. İnsan ne hissedeceğini, ne düşüneceğini bilemiyor, bir tanıdığı yok olduğun da. Gerekli resimler ve anı yaşadıklarımız kafamız da dönüyor şuursuzca.. Ne diyeceğini bilemiyor insan tam olarak. Ne hissedeceğini, ne hissetmesi gerektiğini, neden bu hale geldiğini ve kaçınılmaz soru olan; neden ölüm diye bir şeyin yanı başımızdan bize bakarak var olduğunu..
Yaşamın değerini umursayamayan bizler, ne zaman sonsuzluğa göçüp gideceğimizi bilmek istediğimiz halde, öğrenme gibi bir lüksümüz olucağın da, koşarak uzaklaşacak olduğumuz yine bizler, bir kaç gün aklımız da kalan ölümlü dostlarımızın ölüm haberi ve sonrasın da herşeyi unutup, çok da memnun olmadığımız hayat gidişatlarımızın ve olanaksızlıklarımızın denizin de yüzmeye tekrar koyulan her zaman ki bizler..
Kısa süre öncesin de teker, teker kaybettiğim akrabalarım, dostlarım, ahbaplarım, yolda görsem de anca kafa selamı verip ilerlediğim tanıdıklarım, komşularım, iş arkadaşlarım, okul arkadaşlarım, çocukluk arkadaşlarım ve örneklerin bir yerde tıkanacağını bilipte burada kesmenin anlamı olduğunu an itibariyle iyice kavrayan şeffaf ruhum.. Anılar da; sadece ve sadece, ölümü tadan o yüzleri tanıdık insanlarla yaşadığımız bütün görsel ve işitsel anlarımızın beyinlerimiz den başka bir yerde asla bir daha var olmayacağını bilmek, hepimiz için acı verici bir şey olsa gerek.. Yılları beraber çürüttüğümüz dedemin üzerine kum atarken herkesin sadece bana bakması, ne düşünceğimi bile bilemeden, anlayamadan, belki de üzülemeden, şok denilen şeyin bünyeye yansımasından oluşan, o an da robotlaşan bedenlerimizin uzuvlarını mecburen çalıştırmak ve sadece kum atmak, hızla tükenen geçmişimizin değerini, ölen insanın değerini klasik bir biçim de o an anlamak ve son bir kez elini tutma isteği.. Üzerinden günler geçmesine rağmen, halen diğer insanlar gibi üzülemediğim bu ölüm haberinin sanırım şokundan, kendim farketmesem de çıkamamam ve gerçekten anlayamamın bana getirdiği salaklıkla yaşamak, donuklaşan kafamın için de yatan hissiyatsız düşlerimin koca bir parçası olmak ve duvarlara bakmak..
Dedeme, sökülen ayakkabılarımı defalarca diken Hasan amcaya, dün gece haberini aldığım, elinde büyüdüğüm, karşı komşum; kendini ampül gibi sarkıtan Şengül ablaya, ve diğerlerine..
İfadesizliğimin kırların da beni zorla koşturtan bu hava boşluğuna..


Orphax - Sæti (2002)


0 com

Clara Rockmore - The Art of the Theremin (1977)


0 com

Clara Rockmore - Lost Theremin Album (1975)


0 com

Soundcollage (Istanbul, Turkey)


Ychorus'la herkese "keşif"li akşamlar !

Ülkemizde nadir icra edilen ve yine nadir başarılı olan lo-fi drone vari projelerden birini takdim ediyorum: soundcollage . Özcan'ın (daha fazla deşifre etmeyelim şimdilik) projesi ve kendisi pek bir mütevazi.

Bol ses dalgaları reverbler, delayler yer yer shoegaze'i andıran tonları ile I Create Soundscapes kafalarında başarılı işler yapacağına inandığım bir proje diyebilirim. Son parçası "Moon Junk" ile daha hareketli ritimlere girişmişte diyebiliriz.

Mutlaka dinleyiniz !

Moon Junk download

http://www.myspace.com/thesoundcollage

http://www.last.fm/music/soundcollage (Free Downloads available ! )
1 com

Kirik Çizgi @ Peyote YİRMİSEKİZ Temmuz Çarşamba


Doğu Avrupa turundan dönen Kirik Çizgi elemanlarinin kendilerini Peyote alt katina atmalari şu yaz gününde -yirmisekiz temmuz, sekiz tuşum çalişmiyor- beni mesut ediyor ey sevimli okur-dinler-falovir!
Üstelik bir de -sayiyla yedi- yaziyla yedi inçlik plaklari var artik. Kugl ! Neyse bu beleş konsere herkesi bekliyoruz. Ha kaçirirsaniz ne mi olur? Felaketi tasvir edeyim; efendime söyleyim Ezgi Hanim Amerika' ya tahsil görmeye gidiyor; o gidince doğal olarak bi süre izleyemeyeceksiniz bu yumurta gibi çocukcağizlari.


22.30 gibi orda olmaniz dileğiyle.
0 com

Ychorus Volume 60


Güzel, güzel, güzel dinlemek adına, yeni keşiflerin kapı gıcırtısı nedenliliği altında güneşlenmek ve bulutsuzluk istemiyle yanıp tutuşan bedenlerin yoksunluğunu tattırmak, hissettirmek adına..
İndirin..



Ychorus Volume 60
Tracklist:
Accrual - Kingsdom Of Leaves
Abandoned Toys - Flickering Embrace
Murat Hasarı - Yansıma
Gamza Project - Gamza Project
Animal Collective - Fireworks
Mother And The Addicts - 10 Carthage
Sam Prekop - Chicago People
Fago Sepia - Huit
Fanfarlo - Devil Town
Phranc - Goofyfoot
Alexander Tucker - Hag Stones
Her Space Holiday - The Doctor And The DJ
The Lightning Bug Situation - Hitting's Not Very Effective When You Don't Have Much Of A Punch
Toz ve Toz - Kekik Sokak
Michael Hurley - Be Kind To Me
Low - Hatchet (Optimimi Version)
Sandro Perri - Family Tree
Stars Of Stage And Screen - Silver Memories
Swans - Failure
Mask - Yaşlanıyoruz Galiba




2 com

Hey Rabies - EP-1 (2010)


Bunu yazarken hemen hemen medeniyetin pek bozamadığı bir yerdeyim. Hava iğrenç sıcak ve kara sinekler baş edilemeyecek kadar fazla. Annemin pazardan hoş koku yayması ve sinekleri kovması için aldığı fesleğen maalesef bir işe yaramıyor. Belki de tersine sinekleri çeken şey fesleğendir. Konum olarak iki tepeceğin ortasına yayılmış zeytinliklerin arasında bir yer, genelde esintilidir ancak şu saatlerde, ki an itibari ile 13:11, yaprak kımıldamıyor. Bunları özendirmek ya da sıcaktan kaynaklı perişanlığımı gözünüze sokmak için değil birazdan bahsedeceğim kaydın maksimum etkisini yansıtmaya çalıştığım için yazıyorum.

Berk bana bu yeni Hey Rabies yavrusunu küçük gezimden önce yollamıştı. Zorunlu da olsa curcunadan uzakta dinlemek daha mutlu etti beni. Elbette kulaklıkla da dinleyebilirdim ancak bu denizde açılmak varken havuzda yüzmeye mahkum olmak gibi bir şey. Gerçi kulaklıkla dinlemek bence bir nevi övgüdür ama sanıyorum Berk’in bereketine şükranlarımızı sunmamız istense 35-40 derecede terden ve nemden yapış yapış olmuş ellerle ritim tutmak yeterli olurdu.

E nasıl bu yeni kayıt diyecek olursanız, daha önce buradan kendisiyle yaptığımız röportajın yanınde eşantiyon olarak verdiğimiz Hey Rabies albümünden biraz farklı olarak kulağa daha yumuşak, dinlemesi kolay ve daha uzun parçalar geliyor. Ağzına kadar casiotone seslerle doldurulmuş bu ep uzanamadığımız bir sürahi buzlu limonata etkisi yaratıyor.

Of gerçekten o kadar “yaz” ki bu albüm her parçada zaman içinde bir şekilde geçirdiğiniz yaz tatillerine yolculuk yaptırıyor. İlk parça Rev ile komşuya gidip ataride araba yarışı oynarak geçirdiğiniz, Sheena Is A Punk Rocker’la ergenlik döneminizde kızlara hava atmak için yaptığınız maymunluklar ve başarısızlıklar geliyor akla. Hemen ardından gelen Casing oldukça hüzünlü. Her gün plajda görüp içinizin eriten sizden yaşça büyük olan ve hiç tanışamadığınız o ablayı uzaktan izlemek gibi. Arada bir Yo La Tengo helvası yediriyor Hey Rabies bize. Does It Really Work ise parktaki çocuklara bakarken elinizde eriyen bir dondurma ve mutlu bir son.

01 - Rev

02 - Sheena Is A Punk Rocker

03 - Casing

04 - Hey Rabies vs Yo La Tengo

05 - Does It Really Work

Evet bunu istiyorum!



2 com

Pawel Grabowski - Kissing Evil Ghosts Goodbye (Dark Winter, 2006)




Tek bir şeyi belki de iyi biliyorum..

Sıkıntının bünyeme verdiği zarar ve patlamak isteyen göz pınarlarımın beyin döndürücü şehvetinin baş tacıyım. Önünden geçerken bile tırstığımız koca tırların devasal büyüklüğünü bile hissedemediğim o anların baş oyuncusu olmanın verdiği koca hak.. Elimin tersine bile bakamadığım o an, avuçlarımın kanayan yarasına eş değer, iddalı gösterge; pamuk görünümlü lacivert bulutlarım.. Ne kadar eritsede içimde ki mumları, ne kadar pınarlarımı kurutmak istermişcesine salgılasada tüm ihtişamını, ne kadar sadece önüme bakmayı istemekten başka bir şey istemesem de, ne kadar kalabalığın içinde ki tekleşen varlık olsam da, ne kadae terden kokuşan bedenime öylece dokunmak ve okşamak istesem de, bomboş olan saç altımdaki derinin kıymetini bilemesem de, güçsüzlüğüme yakınan koca bir ben ve bana bakamayan onlarca gözün sahibine yakınmaktan öte kaçışmak; sürünmekten ileriyi görmek isteyememek ve seslerini duyumsamak isteyemediğim hazımsızlılığım omur ilikleri..

Bazı şeyler yok oldu, sanırım.. Bir daha, belki de sadece rastlaşmak ve sadece gülümsemek adına, hiçsizlik adına, hiç olmak adına, hiç yaşamak, hiç kalmak adına..

..yakarışlarıma.. Sus artık, lütfen..

Pawel Grabowski - Kissing Evil Ghosts Goodbye (Dark Winter, 2006)
Tracklist:

1. Taucher 5:21
2. The House The Gods Die In 3:07
3. Kissing Evil Ghosts Goodbye 4:41

Producer, Music By, Lyrics By, Recorded By, Voice, Performer [Objects, Field Recordings], Bass, Sampler - Pawel Grabowski

0 com

Boc Scadet - Nightfall In Gentle Waters (2006)


0 com

Coppice Halifax - 1983 (2006)


1 com

I Hear Sirens - I Hear Sirens EP (Not On Label, 2007)


Daved - Guitar
Eric - Keys
Adrienne - Bass
David - Drums
2007 dönemi hatta 2006 dönemlerin de (Bu albümde var olan 2 kaydın demo versiyonları da lezizdi hani ve Bass'lar daha bir öndeydi) en çok tükettiğim Post Rock oluşumlarından biri idi I Hear Sirens ve nostalji babında tekrar mp3 playera atınca, paylaşma isteğim oluştu.. Yoksa artık ne Post Rock takip ediyorum, ne de onlara benzer şeyler.. Kafanıza göre takılın işte, zaten havalar sıcak ve biliyorum ki bir bok yapmak istemiyorsunuz.. İndirmeseniz bile olur yani : )
I Hear Sirens - I Hear Sirens EP (Not On Label, 2007)
Tracklist:


1. This Is the Last Time I'll Say Goodbye
2. Like a Leaf From a Tree in It's Dying Season
3. September Isn't Too Far and I'm Not Sure I'll Return
4. Everything Was Black and White Except the City Lights
5. Ashes Fall Like Snowflakes, Burning the Sea


0 com

This Will Destroy You - Moving On The Edges Of Things EP (2010)


2 com

İsmet Sıral Yaratıcı Müzik Atölyesi (İsmet Sıral Creative Music Studio, ISCMS) 29 Temmuz / 8 Ağustos




(Bir kaç günler öncesi haberini aldığım bu güzel durumu artık açıklamanın zamanı gelir..)


ISCMS 2010’a icracı ve konuşmacı olarak 50’yi aşkın yıldız sanatçı ve akademisyen katılıyor. Birbirinden etkileyici tematik konserlerin yanı sıra, ISCMS 2010 programında öğrencilerin dünyaca ünlü müzik ustalarıyla karşılıklı iletişim içinde çalışma ve çalma fırsatı bulacağı çok sayıda atölye, orkestra etkinliği, seminer ve konferansa yer veriliyor. Aşağıda katılımları kesinleşen bazı sanatçıların isim ve fotoğraflarını bulabilirsiniz. Kısa biyografileri ve atölye konuları da çok yakında ilginize sunulacaktır.

ISCMS 2010'a katılan sanatçı ve konuşmacılar:

Karl Berger
Oliver Lake
John Zorn
Trilok Gurtu
Marc Ribot
Adam Rudolph
Cyro Baptista
Ingrid Sertso
Kenny Wessel
Steve Gorn
John Lindberg
Tani Tabbal
Rahman Jamaal
Greg Cohen
Kenny Wollesen
Ahmet "Hacı" Tekbilek Oğuz Büyükberber
Ayse Tütüncü
Tolga Tüzün
Ömer Faruk Tekbilek
Orhan Osman
Erdem Helvacıoğlu
Ahmet Özden
Volkan Çanakkaleli
İzzet Kızıl
Yurdal Tokcan
Göksel Baktagir
Mukti Shri Mukku
Ravi Chary
Dawda Jobarteh
Nana Osibio
Tobias Klein Sven Hanne
Matthias Muche
Erdem Karabulut
Timuçin Gürer
Mutlu Torun
Erkan Oğur
Ayşenur Kolivar
Alper Maral
Sumru Ağıryürüyen
Anıl Eraslan
Kaan Atalay
Cenk Güray
Ali Fuat Aydın
Erdem Şimşek
Celal Sezer
Burak Keser


1 com

She Past Away - Kasvetli Kutlama EP (2010)





Bu toprakların Goth tabanlı gururu, Bursa çıkışlı göz kapakların da Post Punk'ı selamlayan She Past Away'den beklenen EP sonun da geldi işte !
3 kaydın yer aldığı EP'nin dışın da, EP'de yer almayan bir kayıtlarına da, grubun kendi uploadları olan farklı linkle, alt katta yer verdim. Sahne duruşlarını ve canlı performanslarını da beğendiğim She Past Away'i 3 kişi oluşturmakta. Myspace adreslerin de gerekli bilgilere ulaşabilceğiniz gibi, underground gruplara destek veren İstanbul'daki barlar da kendilerini izleyebilirsiniz. Güneş ısısını gün geçtikçe arttırıyorken, siyahın gizemi hiç bir zaman akıllarımız dan çıkmadığını da, EP'yi dinlerken tekrar, tekrar anlayabiliyoruz.. Hepimiz için de bir tutam siyah varken, o hissiyata kim engel olabilir ki..
İndirmeliktir !
She Past Away - Kasvetli Kutlama EP (2010)
Tracklist:
Kasvetli Kutlama
Ruh
Bozbulanık




2 com

O Children - O Children (2010)



İngilizler 80'lerin post punk'ını geri getirmeye kararlı. Son zamanların başarılı ismi O Children'dan beklenen albüm ! Fırından yeni çıktı serisinden...

http://www.mediafire.com/?nkdoinwqmmu2m2z
0 com

Tripart - The Second January EP (2010)


İstanbul'dan başta Peyote sahnesi olmak üzere pek çok yerden tanıdık olduğumuz sesler... Cüneyt Aksay, Gökay Çatak, Can Kurtbil ve Rauf Köse'den oluşan Tripart nihayet ilk kez internet üzerinden yayınladıkları bir EP ile karşımızda. Yakında kendileriyle yapacağımız bir röportaj da burada olacak. Mutlu olun, mutlu kalın...
1 com

Ychorus Volume 59


Ve efsanevi toplamaların serisi geri döner..

Sonores - 16th Of June
Audrey - We Thought We Were Ghost But We Are Feathers
Slowdive - Country Rain
DDR - Roanald Reagan
Ezginin Günlüğü - Sineğin Şarkısı
Howard McGee - The Day After
Ychorus - Yalnızlık
48V - Some Moved To The
İksir - Hadi Beni Sev
Cocteau Twins - Donimo
The Sundays - Joy
Stoa - Cantara (A Tribute To Dead Can Dance)
Ego - Can't You See I Love You ?
Ida - The Braille Night
Jandek - Mostly All From You
Aaron Martin - Karl Rove
Kutu - Here She Comes (Slowdive cover)
Elif Karakaya - Murder Your Darlings
Kanovanik - To Know Him Is To Love Him
Mete Özgencil - Olmalı
Şevket Akıncı - Little Girl Drowned In The Well
Bülent Ortaçgil - Suna Abla
Halves - Take Exact Revenge







0 com

Mike Khoury & Andrew Coltrane - 1,000 Basements (2008)


1 - Untitled - 14:18
2 - Untitled - 15:48

2 com

Signaldrift - .060 (1998)


0 com

John Webster Johns - Johns Webster Johns (Attack 9, 2005)


John Webster Johns.. los angeles'lı.. kendi halinde.. bi müzisyen.. bi adam.. paylaşayım.. dedim..

(ps: üstteki fotoyu şurdan aldım..)


0 com

This Will Destroy You - Communal Blood (2010)


Önümüzdeki yıl beklenen "Tunnel Blanket" albümünden;

0 com

Caspian - Concrescence (Live @ Istanbul,TR 25.05.10)

Caspian - Concrescence (Live @ Istanbul,TR 25.05.10) from Hemi Behmoaras on Vimeo.



B Yüzü ve Mood Pro'nun ortaklaşa gerçekleştirdiği Caspian konserinden bir parça sizlerle. Ychorus paylaşır..
0 com

Joe Acheson Quartet - Tired & Awake (2010)



JAQ, yeni adıyla Hidden Orchestra, Joe Acheson, Poppy Ackroyd, Tim Lane ve Jamie Graham'dan oluşuyor. Kayıt esnasında ve canlı performanslarda bu sayı artıyor. Bünyesinde her türden biraz var sanki. Ama en güzeli, iki davul birden...

0 com

Boc Scadet - Vessel In June (2005)


her ne kadar an itibariyle haziran ayını 3 gün geride bırakmış olsak da, bu güzelim albümü paylaşmak için çok geç kalmış hissetmiyorum.. zira tam da şu yaz havalarına uyan; pamık helva gibin yımışacık ve datlı synth tonlarıyla ruh okşayıcı ve dinlendirici bulduğum, ayrıca ambient/IDM ortamlarında henüz keşfedilmemiş bir cevher olduğunu düşündüğüm bir albüm bu..

(gerçi hafiften karanlık ya da ürkünç tadlar da var albümde.. "ruhumu okşamadı lan bu benim" diye gelenler olursa da mesuliyet kabul etmem ayrıca, ona göre.. hahau..)

DWNLD

.

.

Öpücük