0 com

Ychorus Vol. 5


Aniden gelen 16 güzellik..

2 com

Kısa Film

0 com

Gene - Drawn To the Deep End


Brit Rock topluluğu Gene , 1997 yılında çıkardığı Drawn To The Deep End albümünü, Orjinal CD formatından kayıt edip, bloga ekledik.

the Dears'den sonra en fazla Morrissey tadı veren Vokal Martin Rossiter'ın yanı sıra Steve Mason (Gitar) Kevin Miles (Bass) Matt James (Davul) olarak 1993 yılında kurulmuştur. Daha fazla bilgiye ulaşmakta, albümü indirmekte size kalmış..

1995 Olympian
1996 To See The Lights
1997 Drawn To The Deep End
1999 Revelations
2000 Rising For Sunset
2001 As Good As It Gets: The Best Of
2001 Libertine
2006 The Collection
2006 The John Peel Sessions


6 com

"Placebo Tribute Party" muhabbeti..


Günlerdir buradan duyurusunu yaptığımız ve bizimde beklediğimiz konser günü nihayet gelmişti. Duyumlarıma göre Ruh Kanseri adlı grubun ilk konseriydi bu. Bu yüzden beklentilerim pek yüksek değildi elbet, ama yinede eski günlerin hatrına giriver koynuma stili bir durumumda söz konusuydu. Tanıtımını yaptığımız afişte bilindiği üzere 18:00 yazıyordu, bizde kendimizi o saate göre ayarlamıştık 4 arkadaş, ama mekanın önünden şöyle bir geçelim adasıyla yürürken gördüğümüz afiş üzerinde 17:00 yazması beni bir yandan afallatıp bir yandan sevindirmişti. Malum evimize erken gidip, insanlardan uzak bir ortamda müzik dinlemeye daha erken bir şekilde devam edicektim, güzeldi..

Mekana girdiğimizde ilk dikkatimizi çeken şeyin saatlerimizin 17:00 olduğunu gösterdiği halde Soundcheck muhabbetini daha yeni başlamasıydı! Gerçi bu normal bir şeydi, çünki hangi konser zamanında başladı ki sorusunu akıllarımıza geliveriyordu. 1 saatten fazla süren Soundcheck sonrası topluluğun heyecanlı halleriyle konser başladı. Genel anlamda son albüm olan Meds albümü ağırlıklı bir Setlist hazırlamıştı topluluk ve bu bizi üzmüştü eski Placebo albümlerini sevenler olaraktan. Vokal'istin Brian Molko tadı yüksek ses tonu sanırım, konser sonrası hafızalarımızda en fazla yer edinen unsur oldu. Hepimizinde yüksek not verdiği vokal dışında, enstrumanlarını çalmaya çalışan grup üyelerine değinicek olursak.. İlk konserlerinin olduğu fazladan belliydi. Davul'cularının hararetli bir şekilde davula abanmasıyla çıkan ve kaos ortamını andıran ses oluşumu, biz dahil hepimizin rahatsız olmasına sebeb olduğu yetmiyormuş gibi, enstruman hakimiyetleri, yeni bir grup oldukları ve ilk konserleri olduğu için düşüktü. Enstrumanlar resmen birbirine karışıyordu zaman zaman ve bu durumdan rahatsız olan kitle yavaş yavaş mekanı tertketmek zorunda kaldı. Bu duruma fazladan çok üzülen grup elemanlarının yüzündne düşen bin parça olduğu halde devam edebilmeleri güzeldi. Vokal'in suratından düşen bunların hepsi bir karabasan olmalı şeklindeki yüz ifadesi bizi bizden aldı. Bir ara dayanamayıp sahneye atlayıp moral veresim geldi : ) çünki gerçekten iyi söylüyordu. Brian Molko tadı çok yüksek olan vokalin kısa bir ara veriyoruz demesiyle başlayan Placebo kayıtlarını bilgisayardan seçip çalmaya çalışan elemanın belliki çok acaip bir Placebo anlayışı vardı. Misal.. topluluğun en popüler kayıtlarından biri olan Bitter End sonrası, en öne çıkmayan kayıtlarından biri olan ve 1996 çıkışlı ilk albümlerinin kapanış şarkısı olan Swallow çalması ve bilgisayar başına gelipte kayıtları karıştıran insan sayısını cidden hesaplayamadım. Resmen yol geçen hanı stili olan bilgisayar başına daha fazla bakmamaya çalışıp konserin tekrar başlamasını bekledim. Tekrardan sahneye çıkan grup üyeleri ve mekanı yarı yarıya boşaltıp giden dinleyiciler sonrası bilmediğimiz bir şarkıyla irkildik. Çünki bu bir Placebo şarkısı değildi ve Brutal vokal duyuyorduk : ) konser boyunca en fazla alkışı alan şarkıda bu oldu ve bu şarkının System Of A Down grubunun söylediğini duydum, şarkı bitiminden sonra,mekandan yükselen insan sesleriyle..

Gitar'istin çalış tekniğinden anlamakta zorlandığımız şarkının introsu I Know olduğunu son anda kavrayıp dikkatle dinlerken vokal olarakta back vokal olan bayan arkadaş mikrofon başına geçti. Akor geçişlerinde baya zorlanan gitar'istin yanı sıra Klavye olayını çalan arkadaşın çok da Placebo dinlediğini düşünmüyorduk. Her şeye rağmen devam eden grup üyeleri ve sanırım onların arkadaşlarından oluşan dinleyici kitlesiyle Home konser tadında bir durum yaşıyorduk. Cover olarak birde Muse patlatan grupta Back Vokal diye tabir ettikleri bayan arkadaşlarının ses tonunun tiz olmasıyla beraberinde gelen, yine kaosu andıran ses karmaşasını ilk bölümde dinlediğimizi yazmayı unuttum bir an. Değinmeden geçemiycem şarkı bittikten sonra giden dinleyici sayısı gayet fazlaydı ve davul'dan inanması güç yüksek bir ses çıkıyordu. 2. bölümde bu sorun halloldu ama gidenler geri gelmedi tabii. Birde malum Pixies coverının ardından tekrardan Meds albümünden kayıtlar çalındı.

Çok fazla çalışmaya sanırım grubun zamanı yetmemiş olucaktı ki, bize göre iyi çaldıkları tek şarkı olan 2004 çıkışlı Sleeping With Ghosts albümünden olan Protect Me From What I Want şarkısı konser sonunda tekrardan çalınıp 2. defa dinlemiş olmamıza rağmen daha iyi bir tad verdi. Yine bu tip bir etkinliğin İzmir'de olması güzeldi ve biz eğlendiğimizi mekanı terkettikten sonra anlayabildik : ) Tebrik etmek adına vokal'istin yanına gidip 2 çift laf ettim. Ha bu arada Bass gitarı çalan arkadaşda vokal'den sonra bize göre en iyi 2. elemandı.

Eveeet, bir konser daha böylelikle hafızalarımızda kalıp, arada konuşabiliceğimiz bir anı oldu. Ruh Kanseri ismini seçen arkadaşlara başarılar dilediğimizi ekleyip, önümüzdeki günlerde çok daha iyi bir performans göstericeklerine inanıyoruz..
Bol çalışmalar.
Not: Yazıyı yazarken Joy Division - Permanent albümünü dinledim.
0 com

DDR Radyo Eksen kayıtları


Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen DDR Radyo Eksen performanslarından ikisi "Frankeştayn öldürür" ve "Kötülüğe tapanlar"ı www.myspace.com/dogualmanya adresinden indirilebilirsiniz. Çok yakında "Meinhof" ve "Non" performansları ve DDR üyelerinin Gülşah'la sohbetinden bazı bölümler de sitede yer alacak. Kimbilir belki ileride bu kayıtların bir EP olarak yayınlanması söz konusu olabilir...
DDR Radyo Eksen kayıtları:
1. Frankeştayn öldürür
2. Meinhof
3. Kötülüğe tapanlar
4. Non
0 com

The Jesus and Mary Chain - Darklands


William Reid (Vokal/Gitar), Jim Reid (Vokal/Gitar), Douglas Hart ( Bass ), Murray Dalglish ( Davul ) den oluşmaktadır.1984 yılında Londra'da Alan McGee'nin Greation Records firmasıyla anlaşma saglamışlardır. Aynı yıl guruptan ayrılan Murray Dalglish ( Davul ) in yerine Primal Scream topluluğunun vokalisti Bobby Gillespie yerini almıştır. Topluluk aynı yıl verdikleri konserlerde açığa çıkan şiddet olayları yüzünden canlı performansları bir kaç kez yasaklanmıştır. Çogu konserlerinin kısa sürede bitmesi nedeniyle dinleyiciler'le aralarında münakaşalar çıkmıştır .1985 yılnıda Bobby Gillespie eski grubu olna Primal Scream' e geri dönmüştür. John Moore (davul) yerini almıştır..

Psychocandy (1985)
Darklands (1987)
Automatic (1989)
Honey's Dead (1992)
Stoned & Dethroned (1994)
Munki (1998)

Bize göre topluluğun özel albüm olan Darklands'ı eklemeyi uygun bulduk ..











0 com

Neil On Impression - For A New Grammar Of Feelings


İtalya'n grup Neil On Impression nefesli, yaylı, vurmalı, perdeli ve tuşlu çalgılardan oluşan Post Rock/Indie olayıdır.Size 2003 tarihli For A New Grammar Of Feelings albümlerini ekledik. Kulak verin deriz..

0 com

Ychorus Vol. 4



1 com

Mom - Little Brite


Teksas.. 2007 Nisan'ında çıkan Little Brite Ep'si ve müziklerini Electroacoustic diye nitelendiren Mom projesi huzurlarınızda..







0 com

This Is A Process Of A Still Life - Light

2003 çıkışlı Portekiz asıllı grup This Is A Procces Of A Still Life een sevdiğimiz Post Rock oluşumlarındandır. Diğer, Post Rock gruplarına göre hırçın gitarlar barındırmayan bir sound anlayışları var ki, altyapı olarakda Ambient ve yer yer Jazz tınılarını alabiliceğinizide eklemek isteriz,
Toplam basılmış 2 albümleri mevcut. Yolculuklarda yanımıza alabiliceğimiz albümler kategorisine rahatlıkla sokabilicek olduğumuz topluluğun 2 yıl önce basılan, Light adlı albümlerini bir an önce dinlemenizi istiyoruz. Lütfen ilgilenin..
Offical Website : www.still-life-music.com/

This Is A Process Of A Stil Life (2004)
Light (2005)











0 com

DDR / 13.11.2007 Babylon Performansı

0 com

Voltaj Toplaması Vol. 1 Partisi - Babylon

0 com

Punk & Kitap


Türkiye'de Punk ve Yeralti Kaynaklarinin Kesintili Tarihi 1978-1999


Türkiye'de Punk ve Yeralti Kaynaklarinin Kesintili Tarihi 1978-1999Doneme taniklik etmis belli basli grup ve kisilerle yapilan soylesiler, 100’e yakin gorsel ve o donemlerde yapilmis kayitlardan olusan tamamlayici CD’si ile konusundaki bu “ilk” kitap, Punk’in Türkiye’deki kesintili tarihini merak edenler icin gercek bir kaynak niteliginde.
0 com

Notchnoi Prospekt -


1985'te Moskova'da Borisov ve Sokolovsky tarafından elektro-pop olarak kurulmuş Sovyet post-punk grubu.

1987 yılında Sergei Pavlov ve Dmitry Kutergin'in dahil olduğu grup en önemli kayıtlarını yapacağı döneme girer. 1987-1989 arasında yaptıkları yoğun, boşluklu, rahatsız edici parçalardan "Acids" ve "Abyss"i mutlaka dinlemek gerekiyor.

Alexei Borisov (gitar, vokal, sözler)
Ivan Sokolovsky (klavye, elektronik sesler)
Dmitry Kutergin (keman)
Sergei Pavlov (davul)

Bilinen kayıtları:

"Sugar" (LP, Accelerating Blue Fish, Sweden 1990).
"Asbastos" (LP, SNC, Russia 1989/92).
"Music for dance" (CD, BSA, Russia 1993).
"Acids" (CD, RDM, Russia 1988/95).
"Humanitarian Life" (CD, Electric records, Russia 1985/1996).
"Novyje Fisiki" (CD, Random music/Asia records, Russia 1988/87-2004).
MP3 Collection 1985-88 (CD, Moroz Records, Russia 2006).

Myspace
0 com

Pixies - Death To The Pixies


Frank Black (Gitar/Vokal), Kim Deal (Bass), Dave Lovering (Davul), Joey Santiago (Gitar) kadrosunu barındıran Pixies bilindiği üzere Indie aleminin baş taçlarından biridir. 1987 de ilk albümlerini çıkarıp 1993 tede dağılan Pixies beynimizden silemiyeceğimiz ender gruplardandır.
Kim Deal Bass çalmaya The Breeders grubunda devam edip, Frank Black de solo albümlerini yayınlamaya hala devam ediyor. Sırasıylada albümlere bir göz atacak olursak..

Come on Pilgrim (1987)
Surfer Rosa (1988)
Doolittle (1989)
Bossanova (1990)
Trompe le Monde (1991)
Death to the Pixies (1997)

Pixies at the BBC (1998)
Complete 'B' Sides (2001)

Size sunacak olduğumuz albüm 1987 - 1991 arası albümlerinden olusan ve 1997 yılında yayınlanan Death To The Pixies albümüdür.

















0 com

Galaxie 500 - This Is Our Music


Galaxie 500 Dean Wareham (Vokal), Naomi Yang (Bass/Vokal) ve Damon Krukowski (Davul) olmak üzere ABD 'de kurulmuştur. Chemical Imbalance dergisinin piyasaya sürdükleri Flexi-disk'te Obvious kayıtları basılmıştır. Bu kayıt yapımcı Karamer'ın dikatini çekmiştir. Dean Warehan duygusal sızlanan sesi ve cızırtılı gitar tonları Velved Underground ile Jonathan Ricmana benzetilmiştir bu benzerlik 1987 Today albümünün basımına öncü olmustur. Üyeler arasındaki anlaşmazlıklar Dean Wareham gruptan ayrılmasıyla sonuçlanmıştır. 1991 Yılnda Dean Wareham Luna adıylada bildiğimiz Luna 2 yu kurmuştur. Galaxie 500 bütünlünden kopan elemanlardan Naomi Yanhg, Damon Krukowski önce Pierre Etoile ardından Damon And Naomi olarak 1992 de More Sad Hits albümünü piyasaya sürmüşlar ve ardından Magic Hours'a katılmışlardır. Albümleri ise şöyledir..

Today (1987)
On Fire (1989)
This Is Our Music (1990)
1987 - 1991 /4 cd Box Set (1996)
Copenhagen 1990 Live (1997)
Uncollected (rarities) (2004)
Peel Sessions (2005)
Genel anlamda Dream Pop ve Shoegaze diyebileceğimiz bir sound anlayışı olan Galaxie 500 en sevdiğimiz gruplardandır










0 com

Slint - Spiderland


Brian McMahan (Gitar/Vokal), David Pajo (Gitar), Todd Brashear (Bass) ve Britt Walford (Davul) oluşan kadronun ismi Slint dir. Post Rock ın velihatları olarak tarihe geçen Talk Talk grubu sonrası, gitar tonlarında daha hırçın öğeler barınrıan Slint devrimin başlangıcı olmustur Post Rock ve Math Rock türlerinde. Deneysel tadlar alıp, şarkı düzenlemesi açısındanda kulak dolduran Slint kendi katagorilerinde en özel grupların başında gelir pek çok insan için. Basılmış albümleri ise şöyledir.

Tweez (1989)
Spiderland (1991)
Slint (Ep) (1994)

Bu albümler arasından seçtiğimiz Spiderland bize göre en iyi Slint albümüdür. Daha önce dinleyemeyenlere iyi deneyimler..






0 com

My Bloody Valentine - Tremolo


Shoegaze güzelliğinin kült topluluğu My Bloody Valentine olayından 1991 çıkışlı Tremolo Ep'si.. Kayıtsız kalmak akıl dışı.






0 com

The Mercury Program & Maserati - Confines of Heat


Yoğun istek üzerine 2003 çıkışlı, Confines of Heat adlı The Mercury Program & Maserati ortak albümünü full ekliyoruz. Bundan sonra yoğun istek gelen albümleri full olarak eklemeye devam edicez, aklınızda bulunsun : )

Post Rock severlere özel albüm Confines Of Heat huzurlarnızda..







0 com

Calexico


Ülkemizde hatırı sayılır derecede dinleyeni olan ve pek çok tarzı harmanlayıp, zengin enstruman çeşitliliği sunan topluluk Calexico bugün ele alıcağımız konu..
0 com

Television


Tom Verlaine ( Gitar/Vokal) , Richard Hell ( Bass) , Billy Ficca ( davul ) , 1970 yılarında Neon Boys adlı gurupta beraber çalışmışlardır. 1973 yılının sonlarında topluluğa katılan Richard Lloyd ( Gitar ) topluluğa yeni bir isim getirerek Television' ı kurmuşlardır. Topluluk New York New Wave sound'unun yükselmesinde en önemli etken olmuşlardır.
Tom Verlaine (Gitar / Vokal) ile aralarında çekişme bununan Richard Hell (Bass) Heartbreakers adı altında yine su yüzüne cıkmasıyla kısa bir süre sonra Richart Hell'in gruptan ayrılmasıyla neticelenecektir. Richard Hell'in bosluğunu Blodie 'den Fred Smiht (Bass)' ı sahiplenecektir. 1977 yılında Elektra Records 'tan bir plak sözleşmesi kopartmışlardır . Ana vatanlarında görmezden gelinen Marguee Moon rock tarihinin en bütünlüklü albümü seçilmiş , Ingilterede heycanlı , büyülenmiş yorumlarla karşılanmıştır.Bowery'deki ünlü Punk/New Wawe kulübü CBGB sinin en bilindik ve en özel topluluklarından olmuştur.

Kayıtsız kalmayın deriz..

1978 /Marguee Moon
1979/Adventure
1983/The Blow Up Live 1978 (2 Cd)
1993 /Television
2003/Live At the Acedemy 1992
2003/Live At the Old Waldorf

1978 ve 1993 arsında yayınlanmıs albümlerden sizlere 11 kayıt sunacağız..

Television - Evelation

Telesivison - Marquree Moon

Television - Shane, She Wrote This

Television - Friction

Television - 1880 Or So

Television - Rhyme

Television - See No Evil

Television - Venus De Milo

Television - the Rocket

Televison - Venus

Television - Little Johnny Jewel
0 com

Ychorus Vol. 3


'Post Rock' ateşiyle yanıp tutuşanlara..

















0 com

Echo And The Bunnymen


'1978' yılı sonlarında bir araya gelen topluluk 'Mc Clloch' ( Vokal) , 'Will Sergeant' ( Gitar ) , 'Les Patterson' ( Bass) ve Echo ismiyle nitelendirdikleri bir Drum Machine'den oluşmaktadır. İlk kayıtlarını 1979 yılında 'Bill Drummond' ve 'Dave Balfe' nin' yapımcılığını üstlendikleri "Read It In Books'u" yayınlamışlardır. Yayınlamış oldukları kayıttaki ilginç parcalar ani bir dinleyici kitlesi oluşturmalarına yardımcı olmuştur. Bu sayede bir sürü yapımcı firmanın ilgisini cekmeyi başarmışlardır. 'Mc Clloch' nun sahne performansı ve vokal teknigi "the Doors" grubundan 'Jim Morrison' ile dostluk yolarının kapılarını açmıştır.İkinci singleri olan 'Rescue' yi 1979 yılında piyasaya sürmüslerdir sing belirli bir kesimin dikkatini çekmiştir. İkinci Sing'le grubun öz güvenini artırmıştır. Sound'ları gelişme göstermiştir.


Ardından beklenen o albümde gelmiştir 'Crocodiles'.. yıl 1980 etkileyici gitar sesleriyle çokça adından söz etirmiştir. 'The Puppet' single'ı "Echo And The Bunnymen"na İngiltere turnesi kapılarını açmıştır. 1984 yılında cıkartıkları "Ocean Rain" kayıtları en iyi 100 albüm arasına girmiştir o yıl. 1989 yılında 'Echo' artık yerini insanoğlu "Pete De Freitasa" bırakmıstır.. 17 Kasım 2007 tarihinde ülkemizde vericekleri konserle, 2. defa ülkemizi ziyaret etmiş olucaklardır. Biz gidemiyoruz bari siz gidin : (

1980 imzalı 'Crocodiles' albümünden 5 kayıt sizlerle..





0 com

Explosions In The Sky

0 com

Mogwai

0 com

Brodcast


'Warp Records' etiketiyle 2003 yılında çıkan 'Haha Sound' döneminde verdikler bir Röpt. olayında şöyle bir demeci verip sound anlayışlarındaki önemli özelliği dile getirmişlerdir.


(? 1) : 'The United States Of America' veya 'Ennio Morricone' gibi isimleri ilham kaynaklarınız olarak gösteriyorsunuz.Fakat bunlar müziğinizi nasıl etkiledi ?

Tim Felton (Gitar) : 'The United States Of America' söz konusu olduğunda, verdikleri sound'un yorumunda çok, bu grubun fikri önemliydi. Avandgarde'ı Pop ve Rock ile kaynaştıran 1960'ların sonlarındaki bir kaç gruptan biriydiler. Belki 'Velvet Underground'a öyle.Bunu dinlediğinizde, şarkı yazmada sahip olabiliceğiniz özgürlüğü akla getiriyor. Yani akorlar ve bunun gibi şeylerle bağlanmak zorunda kalmıyorsunuz. Yani bir şarkının düzenlemesinde ve sound'unda her yere gidebileciği fikri bize çekici geldi.
James Cargill (Bass) : Sanırım bu albümde gerçekten sevdiğimiz bu fikri uyguladık ve kendi sound'umuzu gerçekleştirdik.

(? 2) : 'Haha Sound' James'in evinde kaydedildi. Kaydetmede gösterdiğiniz yavaşlık, albümü nasıl etkiledi ?

'Trish Keenan' ( Vokal) : Bize biraz özgürlük sağladı.

'James Cargill' : Ayrıca beraberinde bir çok problem getirdi. Bunu gerçekten yapan çok fazla grup tanımıyorum.

'Tim Felton' : Sanırım stüdyo senin evine (James) taşındığında herşey karman çormandı. Ne olcaktı ? . Geri taşınmıştık, her şey yanlış gidiyordu, Neil başladığında (Neil Bullock/Davul) ve Davul halledildiğinde bile, zaman çok önemliydi. Hedeflediğimiz tarihlere yetişemiyorduk ve kendimize bir baskı uyguladık.


'Haha Sound' albümünden 4 kayıt sizlerle..



0 com

Reverie Falls On All


2003 yazında Replikas üyeleri tarafından kurulan 'Reverie Falls On All' projesinde 'Barkın Engin' ve 'Burak Tamer yer alıyor. Müziklerinde daha çok 'Glitch', 'Noise', Rönesans ve Barok dönemlerini kullanan ikiliye, konuk müzisyen olarak katılan, yine bir Replikas üyesi olan 'Orçun Baştürk' ile Davul'u duyuyoruz.. 'Mezzo Soprano' olan 'Nihan Devecioğlu', "All Of Them Are Memories Since Now" kaydında bizi çok iyi karşılıyor, 'Soprano' olan 'Eri Hidako' ile birlikte. 'Aysu Sulu' ise Flüt çalarak 'Perpetual' kaydında katkıda bulunmuş.


Ses üzerine kayıtlar içeren albüm sık dinlediklerim listesinde uzun zamandır. İzmir konserinde bizlere harika anlar yaşatan 'Reverie Falls On All', yanlarında getirdikleri tek albümlerinide bana hediye edip, fazladan mutlu etmiştir : )


İlk albümleri olan "Clouds In Our Room" 2004-2005 arsında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde kaydedip, 2006 Ekim'inde huzurlarımıza sundular.. Albümü indirme için bir link vericem elbette ama, grup bir güzellik yapıp, 'mp3 formatında değilde direk albümü arşivime eklemek isterim' diye düşünenler içinde, ücretsiz olarak adresinize postalıyor. Yazın bir kenarınıza..


Albümü istetmek adına hemen bir mail atabilirsiniz : info@reveinfallsonall.com


0 com

Pulp


"Pulp" Vokalisti ve bestecisi olan 'Jarvis Cocker' 2002 yılındaki verdiği bir demeçte 'Sunrise' adlı kayıtları için şöyle konusmustu.

"En karanlık zamanın şafaktan önce olduğu söylenir değil'mi ? Bunun doğru olup olomadığını bilmiyorum ama söylüyorlar işte. Bir partiye katılırsın ve sonra birden güneş doğmaya başlar, 'Bu saate kadar neden eve gitmedim'ki' diye düşünürsün. Bundan nefret ederim. Doğaya aykırı olduğunu hisedersin, çünkü diğer bütün varlıklar uyanırken ve kuşlar şafak korosuna başlamışken, doğanın ritminden saptığını farkedersin. Kısacası bu şarkı basit düzeyde, güneşin doğuşuna iyimser bir tepki vermek ve bazı şeyleri zorlaştırmamak üzerine.."

Pulp - Sunrise
0 com

Wedding Present


1985 döneminde İngiltere'de doğup, ani parlayıp,ani düşüşe geçen topluluğun ismi, başlıktanda anlaşılacağı gibi "Wedding Present" dır.

Topluluğu öne çıkaran inanması güç hızlı gitar çalış tekniğini yürüten 'Peter Salowka' diğer Gitarist/Vokal olan 'David Gedge' nin yanı sıra Davul'u üstlenen 'Sahaun Charman' ve Bass'çı 'Keith Gregory'den oluşan grup ilk single'larını 1985 yılında 'Reception Records' etiketi altında 500 kopyalık 'Go Out And Ged' Em Boy' ile başlangıç yapmış ve ilk uzun çalarları olan 'George Best' i 1987 yılında çıkarmışlardır. Ayrıca bu albüm geçen zaman diliminde kaybettiğimiz Indie sever radyocu 'John Peel'ın ilk çaldığı albüm olarak tarihe geçmiştir.
'John Peel'ın sunduğu BBC Radio 1 programında çaldıkları, Ukrayna folklarına ait şarkılardan oluşan deli dolu bir albüm niteliğini taşıyan 'Ukrainski Vistupi Vokal John Peel' albümü 1989'da yayınlamışlardır. İlk albüm sonrası 'Pop Guns' grubuna katılmak için ayrılan 'Shaman Charman' yerine gelen 'Simon Smith' Davul'a geçmiştir. 1992 yılında her ay bir tane Single çıkarmak gibi ilginç projelerede imza atmışlardır.Bağımsız rock grubu statüsünde yer alan 'Wedding Present' Vokal/Gitaristi 'David Gedge', İngiltere'nin değeri tam olarak anlaşılamayan en önemli bestecileri arasındadır..
Debut albümleri olan 14 kayıttan oluşan 'George Best'ten 5 kayıt sunmak istiyoruz..

Wedding Present - George Best (Reception Records-1987)


1- Everyone Thinks He Looks Daft – 4:10
2- What Did Your Last Servant Die Of? – 2:43
3- Don't Be So Hard – 2:43
4- A Million Miles – 3:33
5- All This and More – 2:23
6- Getting Nowhere Fast – 1:44
7- My Favourite Dress (album version) – 4:14
8- Shatner – 2:07
9- Something and Nothing – 3:50
10- It's What You Want That Matters – 3:26
11- Give My Love to Kevin – 2:46
12- Anyone Can Make a Mistake – 3:18
13- You Can't Moan, Can You? – 3:20
14- All About Eve – 2:13

0 com

Codeine


Alman dergisi Howl'un 'Notalar yerine gözyaşlarını kullanan grup' olarak lanse ettiği "Codeine" 1989 yılında kurulmuştur. Kasten çok ağır ve sakin olan sound anlayışlarına 'Slowcore' diyebileceğimiz 'Lo-fi' dağınıklığında olan topluluk 'Sub Pop' etiketiyle piyasaya çıkar ve "John Engle" (Gitar) , sırayla yerini alan "Chris Brokaw" (Davul) , "Doug Scharin" (Davul), "Steven Immerwahr" (Vokal/Bass) olan kadrosuyla şu demeci verir ' Meselemiz bir şeyi, hele de bir besteyi ne kadar yavaşlatabiliceğimizi göstermek değil. Pek çok şarkımız yok denecek kadar az enerjiye sahip olmak ya da fiziksel açıdan hareket etmenin imkansızlığı üzerine. Bu bakımdan, şarkılarımızı anlattıklarıyla örtüşen bir şekilde icra ediyoruz'..

1994 yılında sürdükleri albümlerini (The White Birch) 'Thomas Dewing' in bir resminden ilham alarak kotarmışlardır. Yorumlarınız çok temiz alınır.




0 com

Ychorus Vol. 2


Bir nevi hüzün toplamı..









0 com

the Breeders


Özel oluşum "Pixies" ta Bass zamazingosunu titreten 'Kim Deal' bacıvarimizin bir nevi yapyan projesi olan 'the Breeders' da diğer elemanlar ise "Belly" ve " Throwing Muses" gruplarında Gitar'ını öttüren 'Tanya Donelly' yerini, Kim'in kardeşi olan 'Kelley Deal' varlığına Lead gitarist olarak bırakmıştır. Violin'de çalmaktadır kendisi. Davulist 'Jose Medeles' ve Vokalist,Violinist 'Carrie Bradley' olarak grup tam kadrosuna oturmuş ve bizden 6 kayıt sunulma hakkına sahip olmuşlardır şu an : )

Bu arada 'Title TK' ( 2002) albümünün kaydını,meşhuur önemli şahsiyet 'Steve Albini' kaydetmiştir.

Indie tadını sıra dışılıkla sundukları 2 albüm olan 'Last Splash' (1993 ) ve 'Pod' (1990 ) albümlerinden 3er kayıt sunuyoruz..








0 com

Longpigs


Kadrosunda Crispin Hunt (Gitar,Vokal) Richard Hawley (Gitar) Simon Stafford (Bass) Dee Boyle (Davul) olarak 1993 yılında 'İngilterede' kurulmustur.1996 Yılında "Longpigs" ulusal çapta çok parlak bir çıkış yapmıştır

Topluluğun bestecisi ve söz yazarı olan 'Crispin Hunt' Bradford'daki Üniversiteyi bırakmasından ardından sokak çalgıcılıgı yapmak üzere Amsterdam'a gitmiştir. Kısa süre orada kalıp yeni fikirlerle geri dönmüstür.İlk konserlerini yerel bir mekan olan The Owl'da vermişlerdir.'Gil Norton' ile kaydettikleri albümlerinin hemen ardından kısmetleri kapanmaya baslamıstır.İngiltere şubesini kapatan plak firmaları grubu serbest brakmak icin '500.000' pound vermek istemişlerdir.Ardından serbest kalan grup Mother Records ile anlaşıp ilk albümleri olana "The Sun Is Often Out" u tekrar kaydetmişlerdir. 'Echobelly', 'Supergrass' ve 'Radiohead' ile birlikte turnelere çıkıp , albümde olan 'Far' adlı kayıdın single'ı şubat 1996'da Ingiltere listelerinde ilk 40'a girmiştir.

1999 yılında çıkartıkları 'Mobile Home' albümünden 4 kayıt sunmaktayız .Bir kulak verin deriz..


Longpigs - Frank Sonata

Longpigs - Lound And Clear

Longpigs - Dog Is Dead

Longpigs - Blue Skies
0 com

TuxedoMoon

0 com

Hakan Kurşun

0 com

Phranc


'Yahudi - Amerikan lezbiyen folk şarkıcısı' diye adlandırılan "Phranc" ın besteleri kısmen komik ögeler içermektedir. "Phranc"ın 3. albümü olan 'Positively Phranc' dönemi "Morrissey"in ilk kapsamlı İngiltere turnesi olan 1991 yılında alt grup olarak çıkınca pek cok yayın kurumu ve dinleyicilerin ilgi odagı olmustur.


1999 yılında cıkan albümüyle aynı ismi tasıyan kayıdı sunuyoruz..




0 com

Dos




1986'da kurulan "Dos"'un kadrosu,karı koca Mike Watt/Kira Roessler'dan oluşmuştur. Daha önceleri "Minutemen" ve "fIREHOSE" çalan Mike Watt, ondan eksik kalmayan Kira ise Black Flag'da çalmıştır. Her 2 elemanda aynı ses atmosferinden hoşlandıkları için,"Dos" grubunu kurmuşlardır.

1989 çıkışlı "Numero Dos" Ep'sinde 2 Entrumantel kayıdın yanı sıra, "Billie Holiday"'in Don't Explain adlı kaydı ile "Sonic Youth"un Pacific Coast Highway kayıtları "Dos" atmosferinde aktarılmıştır.

Kira (bass, singing)
Watt (bass)

Dos - Willov Weep For Me


0 com

Radiohed 2007


Belkide hala 2007 albümünü arşivine katamayanlar vardır düşüncesiyle girişilmiş bir durum.

0 com

A Journey Down The Well - He Will Be Burried Soon

0 com

DDR - Sputnik

0 com

Ychorus Vol. 1

İndirmek için aşağıdaki kayıtları , sağ tıklayıp 'Hedefi farklı kaydet' olayıyla indirebilirsin demek istiyorum. Elimizden şimdilik bu kadarı geldi, kusurlarınızı lütfen saklayın : )
0 com

Change Of Plans



Geçen aylarda Singapur'da yayınlanan bir filme Soundtrack olmuştur grup.
Maket Gemi Koyu, Iki, Igloo, Nazi Song gibi kayıtları içermiştir bu Soundtrack.

Bahsettiğim kayıtlar için Yakında patlak vericek 2 olayda şöyledir : Offical Website

Berkan Tunçludemir, Batu Sayici, Ege Kanar, Arda Ertem beylerden oluşuyor grup.
Hatta Berkan ayretten Kupka grubundada beynini yormaktadır. Çook becerikli insan, onada bir evet veriyorum.


0 com

Dot




Biricik net aleminde ulaşılıcak bilgileri pek olmayan bu Indie/Electronica/Experimental/Folk tadlarını barındıran 2 kişilik bir proje oluyor Dot .


Tayland çıkışlı olan grup elemanlarıyla,iletişime geçtikten sonra 'Awaken' adlı leziz kayıtlarının mp3 formatını gönderip 'lütfen insanlara pek dağıtmassan' gibi laflar eden, albümleri olmayan, türk insanına teşekkür etmemi isteyen, hatta ilgilendiğimi görünce afallayan 2 kişi Dot .


2 kişiden böyle şeyler çıkması beni benden alıyor, hatta 2 kişilik başka bir projede, önümüzdeki günlerde sizlerle buluşturmayı geçiriyorum beynimden.




Bulunabilen neredeyse tek şeyleri: http://www.myspace.com/dotbkk
0 com

A Journey Down The Well


A Journey Down The Well, iki İsveçli bir Türk müzisyen tarafından oluşmakta. Grubun çello, keman ve piyanonun ön planda olduğu post-rock, ambient, deneysel tarzlar arası gidip gelen kolay kategorize edilemeyen bir tarzı var. 2006 yılında Taner Torun, Anna Erneman ve Martin Bjelfvenstam tarafından kurulan grup, 2007 Martında “The Funeral Album” adını taşıyan ilk albümlerini yayınladı. Albüm, adından anlaşılacağı üzere bir cenaze albümüydü ve kaybedilenlere ağıt niteliğindeydi. Grubun hüzünlü bir matem havasında ilerleyen bu albümü, dünyanın çeşitli yerlerindeki müzik bloglarının ilgisini çekti ve bu bloglarda grupla ilgili olumlu eleştiriler yer aldı. Ayrıca bedava paylaşıma açık bırakılan albüm, çok sayıda dinleyiciye ulaşmayı da başardı. A Silver Mt. Zion, Yndi Halda ve Esmerine gibi yeni dalga bir post-rock akımını benimseyen grup, şu sıralarda ikinci albümleri üzerinde çalışmakta. Henüz ismi belirli olmayan albümün genel teması savaş olacak. İlk albümününün büyük bir kısmını evde kendi imkanlarıyla kaydeden grup, yeni albümünde konuk müzisyenler ve bir vokal korosuyla müzikal zenginliğini artırmayı ve daha iyi koşullarla kayıt yapmayı hedefliyor. “İçinde yaşadığımız dünyayı keşfetme, yaşanılan sorunlara karşı duyarlı olma, savaşın dünyaya ve insanlığa verdiği tahribatlar” gibi temaların işleneceği albümde, grup deneyselliği biraz daha geri planda bırakıp, besteler üzerinden ilerlemeyi ve daha çok sözlü parçaya yer vermeyi düşünüyor. Albümün 2008 Eylül’ünde yayınlanması hedefleniyor.

Grubun bir 2007 tarihli albümü “The Funeral Album” ü dinlemek ve indirmek için şu linki kullanabilirsiniz.

Link

.

.

Öpücük